Ahvenanmaa – monien mahdollisuuksien matkakohde

Ahvenanmaa tarjoaa monia uusia ja kiehtovia uutuuksia vuonna 2020.

MUSEOT
Getan nostalgia- ja moottorimuseo

Getan nostalgia- ja moottorimuseo tarjoaa upean veteraaniautojen kokoelman sekä aimo annoksen vanhojen moottoreiden nostalgista taikaa. Museo on mielenkiintoinen kohde myös muille kuin veteraaniautojen ystäville. Museon vieressä avataan kesällä 2020 vanha bensa-asemarakennus, Edos Mack, joka on siirretty Getaan Maarianhaminasta. Kesällä avataaan myös pieni kahvila.

Purjelaiva Pommern

1900-luvun alussa rakennettu nelimastoparkki Pommern on lajissaan maailman ainoa alkuperäisasussaan säilytetty purjealus. Alus on viime kesästä 2019 lähtien tarjonnut vierailleen täysin uudenlaisen vierailuelämyksen sekä esteettömät tilat. Pommernin pääsylippu on voimassa myös viereiseen merenkulkumuseoon.  www.pommern.ax

AKTIVITEETIT JA ELÄMYKSET

Ålands Golfklubb
Ålands Golfklubbin kentät Kastelholmassa valittiin Suomen parhaaksi 36-reikäiseksi kentäksi vuonna 2017. Tänä kesänä kenttä avataan täysin uudistettuna ja saa nimekseen Castle Course. Euroopan golfpiireissä kenttää on jo ehditty ylistää tulevana huippukenttänä. Golfklubin ravintolaa isännöi mestarikokki Michael Björklund, joka tarjoaa sekä lounaita että päivällisiä. Ravintolassa on tilat kaikkiaan noin 70 hengelle ja terassilla on 80 asiakaspaikkaa.

Sunnan II

Perinteikäs höyrylaiva Sunnan II kuuluu Ahvenanmaan kesän 2020 odotetuimpiin uutuuksiin. Ravintolalaiva tekee sekä lounas- että päivällisristeilyjä saaristoon ja tarjoaa ruokailutilat noin 60 vieraalle. Risteilyjä tehdään idyllisen sisäsaariston vesille ja kohteina ovat esimerkiksi Kastelholman linna ja Föglö, mutta myös Maarianhaminan itä- ja länsisataman välinen saaristo avomeren äärellä.

Vaellus- ja luontoretket

Ahvenanmaalaiset patikkareitit ovat saaneet uutta ilmettä! Yli kolmekymmentä reittiä on kunnostettu, viitoitettu ja digitalisoitu. Kesäkauden 2020 kynnyksellä polut saavat uudet ja yhtenäiset opastaulut, viitat ja digitaaliset kartat, joten reittien löytäminen ja saaristoluonnosta nauttiminen on entistä helpompaa.

Sälskärin majakkaretket

Sälskärin majakkasaari sijaitsee Ahvenanmaan pohjoisimmilla merialueilla. Suomen kauneimmaksi majakaksikin äänestettyyn Sälskäriin voi tutustua opastetuilla veneretkillä, jotka alkavat Hammarlandista Skarpnåtön kylän laiturista. Skarpnåtö tunnetaan myös Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maijasta kertovan tv-sarjan kuvauspaikkana.

FlowPark Åland

Ahvenanmaa avasi ensimmäisen FlowPark-seikkailurata avattiin vuonna 2019 luonnonkauniissa Sandösundissa, Vårdössä. FlowParkin yläköysiradalla kulkee kolmella eri korkeudella, joista voi valita itselleen sopivimman. Kauden 2020 aikana Vårdön FlowParkissa on luvassa myös muita uutuuksia.