Ääniä yössä – uskallatko yöpyä?

Toftaholm Herrgård

Jos pidät Halloweenina myös kepposista karkkien ohella, vaihda Halloween-asu tänä vuonna hieman karmaisevampaan kokemukseen varaamalla huone hotellista, jossa kummittelee. Hotels.comin® tekemä uusi tutkimus 1 kertoo, että eurooppalaisista lähes joka kolmas (27 prosenttia) yöpyisi mielellään kummitustalossa, ja lähes kaksi viidesosaa (38 prosenttia) harkitsisi kauhujen yötä. Tässä muutama eri puolilta Eurooppaa lokakuun Halloween-tunnelmaan sopivia hotelleja, joissa kummittelee.

Ballygally Castle, Pohjois-Irlanti

Jos pelkkä linnassa yöpyminen ei ole riittävän erikoinen kokemus, varaa huone Pohjois-Irlannissa sijaitsevasta Ballygally Castlesta, niin pääset kokemaan jotain karmaisevaa. Linnassa kerrotaan asustavan jopa kolme ystävällistä, torneissa kuljeskelevaa kummitusta. Lisäksi linnan alkuperäisen omistajan vaimon, lady Isabella Shaw’n uskotaan edelleen asuvan yhdessä linnan huoneista. Tässä linnan vanhimmassa osassa kierreportaiden päässä sijaitsevassa kummitushuoneessa yöpyneet ovat kertoneet kuulleensa ovelta pahaenteistä koputusta. Linnassa järjestetään myös kummituskierros, jolla voit kohdata kaksi muuta linnan kummitusta ja kuulet lisää rakennuksen histor

Hotel Burchianti, Firenze

Tämä kaunis ja tyylikäs hotelli ei sovellu heikkohermoisille, sillä sen huhutaan olevan täynnä kummituksia ja loukkuun jääneitä henkiä. Hotellivieraat ovat nähneet saleissa hyppeleviä lapsia ja naisen haamun istuvan tuolissa. Selkäpiitä karmivan ilmapiirin lisäksi vieraat voivat nauttia hotellin historiallisista, 1500-luvulta peräisin olevista seinämaalauksista. Viime vuonna yhdestä hotellin kummituksesta onnistuttiin nappaamaan valokuva, joten kokeile sinäkin onneasi 31.10.

Toftaholm Herrgård, Ruotsi

Uskallatko yöpyä idyllisessä Toftaholm Herrgårdissa, joka sijaitsee Vidöstern-järven rannalla Etelä-Ruotsissa? Tässä 1500-luvulta peräisin olevassa entisessä kartanossa yöpyneet ovat kokeneet selittämättömiä asioita aina omituisista äänistä, aamuisin itsestään sulkeutuneisiin oviin ja ikkunoihin. Hotellin kummituksen uskotaan olevan nuori maalaispoika, joka rakastui paronin tyttäreen, mutta hirttäytyi, kun tytär pakotettiin naimisiin toisen miehen kanssa.

Mermaid Inn, Rye

Viehättävä ja historiallinen, Isossa-Britanniassa Etelä-Sussexissa sijaitseva Mermaid Inn suorastaan kuhisee kummituksia, ja hotellissa on jopa erityinen kummitushuone. Myös tunnetut henkilöt ovat kertoneet heränneensä tässä huoneessa kuuluneisiin merkillisiin ääniin. Karkki vai kepponen – varaa täksi Halloweeniksi karmaiseva hotelliyö.