7 vinkkiä syyslomalle – Kyproksella riittää lämpöä

Troodos vuoristo on vaeltajan paikka. Kuva:TUI Finland

Lokakuussa Kyproksella päivälämpötila kohoaa jopa 27 asteeseen, mikä tekee Kyproksesta suositun kohteen koulujen syyslomien aikaan. Lämpimän ilmaston lisäksi Kypros houkuttelee lomailijoita myös monipuolisella tarjonnallaan. Pehmeitä hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä, korkeita vuoria, kauniita kävelyreittejä, hyvää ruokaa, upeita hotelleja, viinitarhoja sekä hurmaavia kyliä ja kaupunkeja.

1. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay sijaitsee merenpoukamassa etelä-Kyproksella. Ranta on tunnetusti yksi Kyproksen hienoimmista turkoosine vesineen ja vaaleine hiekkoineen. Fig Tree Bayssa on useita hotelleja, ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Vierailun arvoinen on myös tunnin kestävä Magic Dancing Waters -esitys, jossa suihkulähde herätetään uudella tavalla eloon valojen, tulen, savun ja musiikin avulla. Esitys tekee vaikutuksen kaikenikäisiin katsojiin!

 

2. Troodosvuoristo

Troodos on Kyproksen suurin vuoristo. Vuorten rinteillä on pieniä kyliä mukulakivikatuineen, viinitarhoja, kirsikkapuita ja solisevia puroja. Vaeltele rinteillä tai kylissä, astu sisään pieniin kirkkoihin, maistele viiniä tai tee hiihtolenkki, jos olet matkalla talvisaikaan.

3. Afroditen kallio

Tämä tunnettu kallio sijaitsee länsi-Kyproksella, 25 kilometriä Pafoksesta. Tarinan mukaan juuri tällä paikalla jumalatar Afrodite syntyi meren vaahdosta. Uskotaan, että kallion ympäri uiminen täydenkuun aikaan takaa ikuisen rakkauden ja nuoruuden. Mutta alueen aallot saattavat olla voimakkaita, joten on suositeltavaa, että valitsee turvallisemman keinon, jos haluaa tavoitella ikuista nuoruutta. Kaunis ranta sopii kuitenkin loistavasti lomakuvien taustalle!

4. Kyrenia

Kyrenia on mukava satamakakaupunki pohjois-Kyproksella. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat 1500-luvulla rakennettu Kyrenian linna sekä jäätelön syömiseen ja käyskentelyyn loistavasti sopiva rantapromenadi. Lisäksi Kyreniassa on Kyproksen koskemattomimmat rannat.

5. Nissi Beach

Nissi Beach sijaitsee aivan Agia Napan ulkopuolella. Ranta on tunnettu uskomattoman kirkkaasta ja puhtaasta vedestä ja on saanut oikeuden käyttää EU:n Blue Flag -tunnusta. Rannan vesi on matala ja voit helposti kävellä läheisille pienille saarille.

6. Limassol

Limassol on epäilemättä Kyproksen nuorekkain kohde. Siitä pitävät huolen trendikkäät ravintolat ja klubit, rannoille levittäytyvät after beach -juhlat, hyvät ostosmahdollisuudet, kylpylät ja täysin uusi huvivenesatama.

7. Kykkoksen luostari

Kykkoksen luostari on yksi Kyproksen vanhimpia nähtävyyksiä. Luostari sijaitsee vuoren huipulla 1318 metriä merenpinnan yläpuolella ja on hyvin kaunis. Luostari on avoinna joka päivä marraskuusta toukokuuhun. Sisäänpääsy on ilmainen.