Yhä useampi viettää joulun risteillen

Kuva: Tuukka Ervasti

Jouluristeilyt ovat vuosien saatossa kasvattaneet suosiotaan. Kysyntää on erityisesti juuri jouluaaton risteilylle, mutta entistä suositumpaa on lähteä matkaan myös hieman ennakkoon, aatonaattona. Jouluna panostetaan matkustusmukavuuteen, ja parhaat hyttiluokat myydäänkin loppuun ensimmäisinä. Osa matkustajista on kanta-asiakkaita, joille joulunvietto laivalla on vuodesta toiseen toistuva perinne.

Jouluristeilyille lähdetään erityisesti niiden helppouden ja ainutlaatuisen tunnelman vuoksi. Matka käynnistyy perinteisesti tervetuliaisglögin ja pipareiden voimin. Viking Linella panostetaan erityisesti juhlaruokiin. Aattona joulupöydästä löytyvät niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin herkut, vegaanisia vaihtoehtoja unohtamatta.

Laivoilla on mahdollisuus joulusaunaan, ja aaton tunnelmaa täydentää joulupukin vierailu. Tunnelma laivoilla on jouluna rauhallinen ja perinteikäs. Ohjelmassa on elävää musiikkia, lapsille on ohjattuja askartelutuokioita ja risteilyllä vierailee tietysti myös Ville Viking. Tukholmaan suuntautuvilla jouluristeilyillä ehtii hyvin myös osallistua esim. vanhankaupungin Suomalaisen kirkon joulujumalanpalvelukseen.

– Jouluristeilyjen suosion ymmärtää, sillä tarjolla on helppo ja laadukas irtiotto kiireestä. Joulun tunnelman takaavat tutut herkut, monipuolinen ohjelma ja kiireettömyys. Huomaa, että entistä useammat ovat valmiita kokeilemaan uusia tapoja viettää joulua. Viime vuonna jouluristeilyt myytiin käytännössä loppuun, kertoo Viking Linen tuotepäällikkö Lauri Orpana.

Jouluristeilyjen asiakaskunta on monipuolista. Matkustajien joukossa on esimerkiksi paljon vanhempia pariskuntia, jotka arvostavat rauhallista tunnelmaa ja sitä, että voi istua valmiiseen joulupöytään. Myös lapsiperheet ovat enenevissä määrin löytäneet jouluristeilyt.