Viro ja Suomi kärjessä kakkoskodin paikaksi

Imovirtualin viimeaikainen tutkimus on katsonut ympäri maailmaa selvittääkseen, missä paras paikka asettua toiseen kotiisi olisi. Tarkastelemalla turvallisuusluokitusta, elinkustannuksia, keskimääräistä kiinteistön hintaa ja muuta oppaan luomiseksi.

Kymmenen suosituinta maata ostaa toinen koti

Viro

Suomi

Islanti

Liettua

Portugali

Puola

Tšekin tasavalta

Ruotsi

Espanja

Turkki

Parhaat 5 maata Airbnb-tulopotentiaalin suhteen *

Islanti – 17 030,61 euroa
Ruotsi – 11 582,99 euroa

Sveitsi – 11 126,76 euroa

Etelä-Korea – 10 180,23 euroa

Viro – 9 969,14 euroa

Kiinteistöjen hinnat

Kiinteistön oston keskimääräinen hinta keskustassa ja sen ulkopuolella. Ne viittaavat neliöhintaan. Kaikki hinnat alun perin euroina muunnettuina puntoiksi ja dollareiksi. Valuuttakurssit ovat tarkkoja tutkimuksen ajankohtana.

Hyötykustannukset

Yhdyskuntalaskujen kustannukset otettiin kuukausikustannuksiksi ja kerrottiin kahdellatoista vuotuisen luvun saamiseksi.

Laajakaistakustannukset

Laajakaistan kustannukset otettiin kuukausikustannuksiksi ja kerrottiin kahdellatoista vuotuisen luvun saamiseksi.

Ruokakustannukset

Ruokakustannukset otettiin kuukausikustannuksiksi ja kerrottiin kuudella, jotta saadaan luku ihmisistä, jotka asuvat toisessa kodissaan puolen vuoden ajan.

Julkisen liikenteen kustannukset

Julkisen liikenteen kustannukset otettiin kuukausikustannuksiksi ja kerrottiin kuudella, jotta saadaan luku toisessa kodissa asuvien ihmisten puolelle vuodelle.

Airbnb-tulot

Ansiot perustuvat koko kiinteistön vuokraamiseen neljälle vieraalle kuudelle kuukaudelle vuodessa. Tulosennusteessa oletetaan, että 15 yötä on varattu kuukaudessa ennustetuilla päivähinnoilla. Ennustetut päivittäishinnat perustuvat samankaltaisen sijainnin, luettelotyypin ja vieraskapasiteetin keskimääräisiin hintoihin. Tosiasiallisesti ansaitsemasi summa voi vaihdella hinnoittelun, luettelon tyypin ja sijainnin, todellisen käyttöasteen, vuodenajan, kysynnän, paikallisten lakien ja muiden tekijöiden mukaan.

Elämänlaatuindeksi
Numbeo
Elämänlaadun pisteet otettiin maan maan soveltuvuuden luokittelemiseksi toiseksi kotiin. Tässä tapauksessa korkeampi pistemäärä osoittaa korkeampaa elämänlaatua.

Turvallisuusindeksi

Turvallisuusindeksin pisteet otettiin maan maan soveltuvuuden arvioimiseksi toisen kodin sijaintiksi. Tässä tapauksessa korkeampi pistemäärä osoittaa turvallisemman maan.

Lue tarkemmat tiedot