Viking Linen Helsinki-Tukholma reitti avataan

Viking Linen Helsinki-Tukholma reitti avataan 6.7.2021 alkaen. Suomi helpottaa matkustusrajoituksia. Kaikki Schengen ja EU maiden kansalaiset saavat tulla Suomeen, jos he ovat saaneet kaksi rokoteannosta tai sairastaneet todistetusti koronataudin kuuden kuukauden sisällä. Nämä edellytykset täyttävät henkilöt, eivät tarvitse erityistä syytä saapua maahan, eivätkä he joudu koronatestiin.

Viking Linen Helsinki-Tukholma reitti keskeytettiin maaliskuusta 2020. Suomen matkustusrajoitukset helpottuvat 21.6.2021 lähtien niin, että vapaa-ajan- ja työmatkustus jälleen sallitaan Schengen ja EU maiden välillä kaikille, jotka täyttävät voimassa olevat edellytykset.

M/S Gabriella tekee ensimmäisen normaalin aikataulunsa mukaisen matkan 6. heinäkuuta Helsingistä. Viking Line tarjoaa tästä lähtien Helsinki-Maarianhamina-Tukholma -reitin niinä päivinä kesällä, kun alus ei tee erikoisristeilyjä muihin kohteisiin. Jatkossa alus tulee liikennöimään reittiä joka toinen päivä.

– Pandemia tilanteen helpotuttua, otamme kiitollisuudella vastaan nämä viranomaispäätökset. Odotamme innolla, että saamme käyntiin normaalin liikenteen naapurimaiden välillä, matkustuksen oltua keskeytettynä pitkän aikaa. Meistä monet ovat kaivanneet tätä luonnollista liikenneyhteyttä, sanoo Jan Hanses, toimitusjohtaja Viking Linella.

Varustamot edellyttävät toistaiseksi kaikilta ulkomailta Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta THL:än suosituksen mukaisesti vähintään yhden rokotteen koronarokotetodistuksen, todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen jo sairastetusta koronataudista. Risteilymatkustajilta, jotka eivät käy toisessa maassa, ja alle 16-vuotiailta lapsilta ei edellytetä todistuksia.

Rajalla terveystarkastuksia

Sisärajavalvonnan ollessa voimassa, viranomaiset suorittavat rajalla terveystarkastuksia. Kahdella koronarokotuksella tai todistuksella jo sairastetusta taudista vapautuu koronatesteistä. Ennakkotestitodistuksen omaavat, tai yhden rokotuksen saaneet matkustajat vapautuvat testistä maahantulopisteellä, edellyttäen että viimeisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kaksi viikkoa.

FINENTRY-palvelun käyttöä suositellaan sujuvoittamaan maahantuloa satamissa. Finentryn kautta voi ilmoittaa matkustustietonsa ja varata ajan maksuttomaan Suomessa tehtävään koronavirustestiin 24 h ennen lähtöä.

Suomeen saapuvat matkustajat, joilla ei ole siihen erityistä syytä, vaaditaan 21.6.2021 lähtien jokin seuraavista edellytyksistä:

Kaksi rokoteannosta vähintään kaksi viikkoa ennen matkaa.
Todistus jo sairastetusta koronataudista alle 6 kuukautta ennen matkaa.
Alle 16-vuotiaat matkustajat voivat matkustaa ilman näiden edellytysten täyttymistä.
On aina matkustajan vastuulla tarkistaa, että edellytykset Suomeen saapumiselle täyttyvät. Lisätietoja ajankohtaisista matkustusrajoituksista ja tarvittavista matkustusdokumenteista löytyy sivuiltamme, valtioneuvoston tiedotteesta, ja Rajavartiolaitoksen sivuilta.