Viking Glory lasketaan vesille – katso suorana

Viking Glory lasketaan vesille  26. tammikuuta alus  XSI:n telakalla Kiinan Xiamenissa. Uusi ilmastoystävällinen alus kiinnostaa ihmisiä, ja vesillelaskuseremonia lähetetään suorana Youtubessa. Alus aloittaa liikennöinnin ensi vuoden alussa Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä.

– Viking Glory ilmentää Viking Linen uskoa Itämeren matkailun valoisaan tulevaisuuteen. Avainsanat ovat vastuullisuus, energiatehokkuus ja innovatiivinen pohjoismainen muotoilu. Viking Glory on syntynyt tiiviissä yhteistyössä suomalaisten ja pohjoismaisten kumppanien kanssa, joiden asiantuntemuksen ja osaamisen kautta pääsemme pian juhlistamaan täysin ainutlaatuisen aluksen vesillelaskua, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Ilmastoystävällinen alus

Viking Line on eturintamassa kehittämässä tulevaisuuden vastuullisia matkustaja-aluksia. Ensin tuli Viking Grace, joka aloitti liikennöinnin vuonna 2013 maailman ensimmäisenä suurena LNG:tä polttoaineena käyttävänä matkustaja-aluksena ja palkittiin useilla vastuullisuuspalkinnoilla. Uusi Viking Glory on suurempi kuin ympäristöpioneeri Viking Grace, mutta siitä huolimatta sen lasketaan kuluttavan noin kymmenen prosenttia vähemmän polttoainetta ja siten olevan yksi maailman energiatehokkaimmista aluksista. Energiaoptimointi ja ympäristöystävälliset ratkaisut on huomioitu koko projektin ajan. Ympäristötekniikan yksityiskohtiin ja innovatiiviseen sisustukseen merkittävinä pohjoismaisina yhteistyökumppaneina osallistuvat mm. Wärtsilä, ABB Marine, Koncept, Climeon, Kone, Deltamarin, Almaco, Evac, Pointman ja Projektia.

Pohjoismaista muotoilua ja saaristomaisemia

Viking Gloryn avulla Viking Line haluaa avata maailman kauneimman saariston matkustajille aivan uudella tavalla. Aluksen isot panoraamaikkunat yhdistyvät hiljaiseen ja mukavaan matkustamiseen kaikkina vuodenaikoina. Koko sisustukselle on ominaista ajaton mutta leikkisä muotoilu, pohjoismainen valo, vastuullisuus ja digitaaliset ratkaisut.

Vesillelasku esitetään yleisölle

Asiakkaat ja suuri yleisö ovat ilmaisseet suuren kiinnostuksensa Viking Linen uutta alusta kohtaan. Siksi kaikille halukkaille tarjotaan mahdollisuus todistaa Viking Gloryn aivan ensimmäistä matkaa kuivatelakalta laituripaikalle. Samalla näytetään ensimmäistä kertaa virtuaalinen kierros laivalla. Ohjelmaan sisältyy paneelikeskustelu, johon osallistuvat varustamon toimitusjohtaja ja projektin henkilökuntaa, mm. aluksen projektipäällikkö ja kapteeni. Tapahtuma striimataan suorana 26. tammikuuta klo 12 Suomen aikaa (klo 11 Ruotsin aikaa)