Vielä kerkeää joululomaksi lämpimään

Kuva: TUI

Joulun aika on yksi suosituimmista matkustusajoista ja joulun sekä uudenvuoden lomat ovat myyneet hyvin. TUIn laajentuneesta matkavalikoimasta löytyy kuitenkin vielä lomia vuoden viimeisille juhlapyhille niin kauko- kuin lähikohteisiin. Selvitimme myös minne lapsiperheet suuntaavat ja mikä kohde on aikuisten makuun.

Mattimyöhäisetkin ehtivät vielä jouluksi valkoisille hiekkarannoille. Tilaa on tarjolla useampaan lähikohteeseen, kuten Kanariansaarille ja Egyptiin. Lisäksi kaukokohteista haaveilevat voivat löytää yllättävän edullisia joululomia Thaimaahan ja Mauritiukselle. Myös uudeksi vuodeksi on vielä jonkin verran paikkoja jäljellä.

Enemmistö jouluaan ulkomailla viettävistä suomalaisista matkustaa Kanariansaarille tai Thaimaahan viikoksi tai kahdeksi. Joulun alla myös kaupunkilomat ovat kasvattaneet suosiotaan ja niihin suunnataankin ennen joulua lahjaostoksille tai joulun jälkeen uutta vuotta viettämään.
Loma lämpimän auringon ja huojuvien palmujen alla tarjoaa irtioton arjesta ja sen rutiineista myös jouluna. All Inclusive -vaihtoehto antaa mahdollisuuden nauttia joulusta ilman ruuanlaittoa ja siivoamista, jolloin aikaa jää itse juhlapyhästä ja matkaseurasta nauttimiseen.

–Tänä vuonna pyhät osuvat arkipäiville, joka mahdollistaa pidemmänkin lomailun vuoden lopulle. Lisäksi all inclusive- lomat houkuttelevat helppoudellaan viettämään pyhiä etelän lämpöön, kertoo Anna-Maria Mettin Head of Digital Sales and Marketing

Suomalaisten TOP5 kohteet joululomalla

Aikuiset ja teini-ikäisten kanssa matkustavat / lapsiperheet
1. Kanariansaaret 61% / 39%
2. Thaimaa 44% / 56%
3. Kap Verde 10% / 90%
4. Meksiko 61% / 39%
5. Vietnam 63% / 37%