Veikka Gustafsson valloitti kolme Baltian huippua

Veikka Gustafson Latviassa. Kuva: Thomas Poole

Suomen kaikkien aikojen kiipeilijälegenda lähti kesäkuun alussa valloittamaan Viron, Latvian ja Liettuan korkeimmat huiput.

Veikka Gustafsson, 50, on yli 20 vuotta kestäneellä urallaan valloittanut kaikki merkittävät vuoret maailmassa: muun muassa kaikki maailman 14 yli kahdeksan kilometrin huippua, mihin on pystynyt vain kourallinen ihmisiä. Kesäkuun alussa Veikka Gustafsson oli uuden haasteen edessä: hänen tehtävänään on valloittaa Baltian kolme huippua.

– Kun sain haasteen, tajusin, että yllättävän lähellä on vielä paikkoja, missä en ole käynyt. Kiva nähdä millaista siellä on ja kuinka haastavaa siitä tulee, vaikka Baltia ei varsinaisesti ole tunnettu kovista korkeuseroista, pohtii Veikka Gustafsson.

– Ajatus Veikka Gustafssonin haastamisesta vuorikiipeilyyn syntyi vuodenvaihteessa, kun mietimme, miten saisimme ihmiset tietoisiksi ja innostumaan Baltian monista upeista mahdollisuuksista. Sitten tajusimme, että Veikalta puuttuu plakkarista vielä muutama “vuori”, naurahtaa Tallink Silja Oy:n markkinointijohtaja Hanna Länsivuori.

Veikan haaste alkoi Helsingistä kesäkuun alussa 2018. Tämän jälkeen noin viikon aikana ohjelmaan kuuluivat Baltian huiput eli Liettuan Aukstojas Hill, Latvian Gaizinkalns sekä Viron Suur Munamägi.
Haasteen etenemisestä julkaistaan muun muassa kolmiosainen minisarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin Nelosella 4.7. klo 19:55. Kaikki jaksot ovat nähtävissä myös Ruudusta.

Oheisella videolla Veikka on Liettuassa valmiina valloittamaan maan korkeimman huipun Aukstojas Hillin. Lisäksi nähdään otteita siitä, mitä kaikkea Veikka koki viikon Baltian valloituksellaan.
https://vimeo.com/277634030/a2ba55d248