Valtio valmistautuu rahoittamaan Finnairia

Uutinen päivitetty 17.3. 2021

Suomen valtio ja Finnair ovat valmistelleet rahoitusjärjestelyä, jossa valtio myöntäisi Finnairille vakuudettoman, enintään 400 miljoonan euron hybridilainan. Lopullisen päätöksen mahdollisesta rahoitusjärjestelystä tekee valtioneuvoston yleisistunto, jolloin myös hybridilainan lopulliset ehdot vahvistetaan. Hybridilainan myöntäminen edellyttää EU-komission hyväksyntää.

Finnairin oma pääoma oli viimeksi julkaistun vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen mukaan 940 miljoonaa euroa ja sen kassavarat olivat tuolloin 725 miljoonaa euroa.

Finnair voisi nostaa lainaa, jos sen kassavarat tai oma pääoma laskisivat lainaehdoissa määriteltävien raja-arvojen alapuolelle.

-Finnair valmistautuu vuoteen 2021 ja sen jälkeiseen uudelleenrakennuksen aikaan varmistamalla, että se selviytyy yli koronakauden huolimatta siitä, mikä sen laatimista tulevaisuuden skenaarioista toteutuu. Lähdimme koronakauteen tilanteesta, jossa taseemme sekä kassavaramme olivat vahvat. Nyt haluamme varmistaa, että selviydymme yli poikkeusjakson ja että pystymme toteuttamaan Euroopan ja Aasian yhdistävää strategiaamme myös jatkossa sekä kehittämään Finnairia modernina laatulentoyhtiönä, korostaa Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

-Suunniteltu hybridilaina on tärkeä askel taloudellisen vakautemme varmistamisessa siinäkin tapauksessa, että liikenne lähtisi toipumaan oletettua hitaammin, toteaa Manner.

-Olemme vuoden 2020 aikana toteuttaneet jo useita rahoitustoimia taloutemme tasapainottamiseksi ja kustannusrakenteemme tehostamiseksi, ja näitä toimia jatkamme edelleen.

EU-komission hyväksyttyä lainajärjestelyn sopimus allekirjoitettiin valtioneuvostossa.