Uutta vuotta juhlitaan Senaatintorilla viimeisen kerran?

Helsingin Senaatintori. Kuva: Lauri Rotko.

Uudenvuodenaattona vietetään jälleen koko kaupungin yhteistä juhlaa, joka järjestetään Kansalaistorin remontin takia mahdollisesti viimeistä kertaa Senaatintorilla. Helsingin uuttavuotta tähdittävät Suomen valovoimaisimpiin artisteihin kuuluva Vesala, popin suunnannäyttäjäksi kutsuttu Vesta ja Maria Baric Companyn teatterillinen tulishow. Yleisöä tanssittaa DJ Orion ja show’n juontavat Putouksesta tuttu Ernest Lawson ka tv-kasvo Sampo Marjomaa.

Ennen illan show’ta juhlivat lapsiperheet, jotka on huomioitu omalla ohjelmallaan. Maria Baric Companyn musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Lapsiperheiden ohjelma päättyy ilotulitukseen.

Iltatapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten myös Kauppatori on varattu juhlijoiden käyttöön: uudenvuoden show’ta voi seurata sieltä suorana screenien välityksellä. Ilotulituksia voi ihailla sekä Senaatintorilta että Kauppatorilta. Omat ilotulitteet on tapahtuma-alueella ehdottomasti kielletty.

Helsingin uudenvuoden juhlapaikalle saavutaan keskustan suunnasta Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta, Kauppatorilta Torikortteleiden eli Sofiankadun ja Katariinankadun kautta sekä Katajanokan suunnasta Aleksanterinkatua pitkin. Pohjoisen suunnasta Unioninkatu ja Yliopistokatu ovat suljettuina. Perinteisesti reitti Senaatintorille Katajanokan suunnasta on puolenyön tienoilla ollut vähiten ruuhkainen. Keskustan suunnasta yleisö ohjataan ruuhkaisimpina aikoina kiertoteille, ja reitti suljetaan, kun tori täyttyy. Yleisöä pyydetään saapumaan tapahtumaan joukkoliikenteellä.

Poikkeusjärjestelyjä liikenteessä

Helsingin uusivuosi aiheuttaa liikenteessä poikkeusjärjestelyjä 27.12.–2.1. Senaatintorin ja Kauppatorin läheisyydessä sijaitsevia katuja suljetaan liikenteeltä osittain jo torstaina 27.12. Sulkujen purku alkaa tapahtuman päätyttyä, ja kaikki suljetut katuosuudet avataan viimeistään keskiviikkona 2.1. Tarkemmat tiedot moottoriajoneuvojen, polkupyörien ja jalankulkijoiden rajoitetusta liikenteestä löytyy täältä.

Helsingin uusivuosi vaikuttaa myös joukkoliikenteen liikennöintiin tapahtuma-alueen lähistöllä uudenvuodenaattona noin klo 20 alkaen. Raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 siirtyvät poikkeusreitille ja raitiolinja 5 ei liikennöi illan aikana lainkaan. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla. Aattoillaksi on järjestetty runsaasti lisävuoroja. Aikataulut ja lisätietoja julkisen liikenteen poikkeuksista löytyy HSL:n sivuilta.

Senaatintorin laidalla sijaitseva turistibussipysäkki on poissa käytössä 27.12.–2.1. ja taksiasema 31.12. klo 20 alkaen. Tilapäinen taksiasema sijaitsee Ritarikadulla, Ritarihuoneenpuistikon laidalla.

Helsingin uusivuosi
Ma 31.12.2018 Senaatintori

Koko perheen ohjelma:
17.00–17.30 Maria Baric Company
17.30 Lasten ilotulitus

Iltaohjelma:
22.00–23.00 DJ Orion
23.00–00.00 Uudenvuoden show: Vesala, Vesta, Maria Baric Company
00.00–00.05 Ilotulitus
00.05–01.00 DJ Orion

Helsingin uuteenvuoteen on vapaa pääsy. Tapahtuma on esteetön ja ikärajaton.

Juhlista pääsee tuttuun tapaan nauttimaan myös kotoa käsin Ylen televisioinnin kautta. Suora lähetys nähdään Yle TV1:llä uudenvuodenaattona 31.12.2018 klo 23.00–01.00.

Lisätietoa uudenvuodenaaton julkisen liikenteen aikatauluista ja tapahtuma-alueen ympäristön poikkeusliikennejärjestelyistä täällä https://www.myhelsinki.fi/fi/näe-ja-koe/tapahtumat/helsingin-uusivuosi-senaatintorilla-2019

***

Helsingin uudenvuoden järjestää Helsingin kaupunki. Perinteeksi muodostunutta juhlaa on järjestetty 1930-luvulta lähtien. Tapahtumaa koordinoivat Helsinki Marketingin Susa Nokelainen ja Marianne Saukkonen