Uusi matkailun tehokolmikko Kaakon seudulle!

Kolme eri liikennöitsijää aikoo mullistaa Itäisen Suomen matkailutarjontaa muodostamalla uuden yhteistyömallin alueelle. Valmiiden matkapakettien tarjontaa lisätään tuntuvasti ja päällekkäisyyksiä karsitaan ja reittejä yhdistellään yhtiöiden toimesta. Kilpailun sijasta esimerkiksi -Tarttoon mennään yhdellä täydellä kuin kolmella puolityhjällä autolla, kertoo yksi kolmesta hankkeen vetäjistä, Jyrki Kosonen.

Alalla jo vuosikymmeniä toimineet, perinteikkäät linja-autoalan yritykset Liikenne O. Eteläpää Oy (Savitaipale), Linja-autoliike S. Kosonen Oy (Kerimäki/Joensuu) sekä Liikenne Vuorela Oy (Miehikkälä) ovat sopineet uuden toimintamallin aloittamisesta Kaakonkulman ja Itä-Suomen seudulla. Yritykset ovat monille tien päältä tuttuja, ja nyt toimintaa on yhdessä päätetty laajentaa vielä entistä enemmän valmismatkojen tuottamiseen. Matkatarjonta kasvaa nykyisestä tuntuvasti ja tarpeeton kilpailu on vaihtumassa yhteisiksi suunnitelmiksi.

-Yhteistyö on voimaa, sanoo Linja-autoliike S. Kososen toimitusjohtaja Jyrki Kosonen ja jatkaa: -Olemme tehneet paljon yhteistyötä jo aiemminkin, ja tiedämme toistemme tavat toimia sekä jaamme samanlaiset arvot. Kososen mukaan ajatus yhteistyöstä lähti, kun hän huomasi, että ihmiset Itä-Suomen ja Kaakon seudulla ovat innokkaita matkaamaan, ja pitävät siitä, että matkan voi varata paikallisesta toimistosta.

-Meillä ei ole raskaita myyntiorganisaatioita, joten tuttu ihminen vastaa puhelimeen ja matkavaraus käy vaivattomasti. Paikallisuus sekä hyvällä tavalla kotikutoisuus ovat meidän vahvuuksiamme, toki myös autokalustomme –kaikille kolmelle on tänäkin vuonna tullut uusi turistibussi.

-Olemme sijoittuneet sopivan matkan päähän toisistamme, joten eri matkareitit jakautuvat luontevasti. Ilman muuta matkoja tehdään yhteistuumin –on kaikin puolin järkevämpää mennä vaikkapa Tarttoon yhdellä täydellä kuin kolmella puolityhjällä autolla. Kosonen kertoo ja naurahtaa -Olemme tehneet jo nyt paljon töitä tämän yhteistyön tiimoilta, mutta yhtä asiaa emme ole saaneet sovituksi, nimittäin nimeä. Jyrki Kosonen lupaakin, että sopivan nimen keksijälle on luvassa yllätyspalkinto –ja näiltä kolmelta voi odottaa mitä tahansa.