Uusi henkilöliikenteen yhdistys Kaakkois-Suomen alueelle

Linja-autoliike S. Kosonen Oy on yksi uuden järjestön jäsenistä.

Linja-autoliitosta erkaantunut Kaakkois-Suomen Henkilöliikenne ry aloittaa toimintansa ja uskoo toimivan sekä mutkattoman edunvalvontatyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

Linja-autoliitto on vuosikymmenten ajan ollut bussiyritysten ammatillinen yhteistoiminta- ja edunvalvontajärjestö joka on jakautunut alueellisiin osastoihin. Linja-autoliiton muutettua toimintastrategiaansa paikalliset osastot eriytettiin liitosta, mikä herätti Kaakkois-Suomessa liikennöivissä linja-autoalan yrityksissä tarpeen omasta paikallisesta yhdistyksestä.

-Olemme kaikki pk-yrityksiä, joilla ei ole resursseja palkata lakimiehiä tai asiantuntijoita tulkitsemaan alan uusimpia vaatimuksia ja lakipykäliä. Kun kokouksissa tapaamme säännöllisesti, vaihdamme ajatuksia ja kehitämme itseämme yrittäjinä ja haluamme tehdä toimialaamme entistä turvallisemmaksi ja toimivammaksi. Järjestämme mm tietoiskuja käyttäen eri alojen vierailevia esitelmöitsijöitä sekä teemme mielenkiintoisia opintomatkoja, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja, Petteri Eteläpää.

-Kiinnostusta yhdistystämme kohtaan on ollut jo mukavasti. Emme me toki pääsykokeita jäseneksi pääsemiseksi pidä, mutta edellytämme kyllä, että jäsenistömme koostuu luotettavista ja hyvämaineisista henkilöliikenneluvalla liikennöivistä yrityksistä ja yrittäjistä.

Linja-autoliitto ry on perinteisesti profiloitunut bussiyritysten edunvalvojaksi. Uusi yhdistys teki tietoisen ratkaisun valitsemalla nimeensä sanan henkilöliikenne.

-Alueellisuus on tärkeämpää kuin jako taksien ja linja-autojen välillä. Meillä on hyvin samankaltaiset ilot ja surut, oli alla oleva auto iso tai pieni. Kaakkois-Suomen Henkilöliikenne Ry:n puheenjohtaja Petteri Eteläpää kertoo ja toivottaa henkilöliikenneyrittäjät tervetulleeksi uuteen yhdistykseen.