TUI järjestää uudelleen Pohjoismaiden lentoja

TUI lentää jatkossa omilla koneillaan kaukokohteisiin, muut ulkoistetaan. Kuva: TUI Finland

Lomailijat vaativat entistä enemmän joustavuutta ja valinnanvaraa. Tästä syystä yrityksen suunnitelmissa on vaihtaa lähikohteisiin suuntautuvien lentojen operointi TUIlta kahdelle tärkeimmälle kumppanille Norwegianille ja Jet Timelle. Muutokset koskettavat Malmön, Helsingin ja Oslon lentokenttien toimipisteitä. TUI käy keskustelua liittojen kanssa.

-Jotta voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja varmistaa heille joustavuuden kustannustehokkaasti, TUIn aikomuksena on jatkossa jakaa lähikohteisiin suuntautuvat lennot Kööpenhaminasta, Helsingistä ja Oslosta Jet Timen ja Norwegianin kanssa. Nämä muutokset eivät vaikuta jo varattuihin lomiin, sanoo Alexander Huber, Managing Director, TUI Nordics.

Jos sopimus saadaan aikaiseksi, lähikohteisiin suuntautuvat lennot Kööpenhaminasta ja Helsingistä lentää jatkossa Jet Time. Norwegian Airlines operoi jatkossa lennot Oslosta. Suunniteltujen muutosten vuoksi TUI sulkee lentokenttien toimipisteet Malmössä, Oslossa ja Helsingissä.

Tälläkin hetkellä Pohjoismaissa noin puolet TUIn lennoista lennetään ulkoisten kumppaneiden kanssa. Ja noin puolet omilla lentoyhtiöillä. Kaukolennot jatkuvat entisellään kaikilta pohjoismaalaisilta lentokentiltä. TUI operoi Euroopassa yli 150 lentokoneella ja se on yksi maailman vähäpäästöisimmistä lentoyhtiöistä.

-Uskomme, että on tärkeää säilyttää omat lentoyhtiöt, mutta niiden on oltava joustavampia ja kustannustehokkaampia, jotta ne täyttävät asiakkaidemme ja matkanjärjestäjien tarpeet. Tästä syystä tänään ehdotamme muutoksia lentojärjestelyihin Pohjoismaissa, sanoo John Murphy, Managing Director, TUI’s Northern Region Airlines.

Mahdolliset muutokset koskettavat noin 150 työntekijää Malmön, Oslon ja Helsingin toimipisteissä. TUI käy aktiivisesti vuoropuhelua ammattiliittojen kanssa. Neuvottelut ovat alkaneet tänään.