Tjäreborgin yrityskauppa kokonaan valmis

Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden uudet omistajat esiteltiin eilen Tukholmassa. Uudet omistajat ovat Petter Stordalenin Strawberry Group yhdessä Altor Fund V:n (Altor) sekä TDR Capitalin kanssa. Yrityskauppa on saatu kokonaisuudessaan valmiiksi aikaisin torstaiaamuna. Tästä päivästä lähtien Tjäreborg, Ving, Spies ja lentoyhtiö kuuluvat uusien omistajien perustamaan Nordic Leisure Travel Group -konserniin. Lentoyhtiöllä on myös uusi nimi Sunclass Airlines.

– Tuntuu uskomattomalta, että näin monimuotoinen sopimus on saatu maaliin. Yrityskauppa pitää sisällään kaiken nykyisen toiminnan, tämän hetkiset ja tulevat matkat sekä 2 300 ihmisen työpaikat. Haluan kiittää kaikkia työntekijöitä, jotka ovat työskennelleet yötä päivää viimeisten viikkojen aikana. Suuri kiitos myös asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme saamastamme tuesta, konsernijohtaja Magnus Wikner sanoo.

-Uusille omistajille todella iso kiitos intohimoisesta asenteesta ja halusta kehittää yritystämme parhailla mahdollisilla tavoilla. Olen niin ylpeä, iloinen ja luottavainen, että uusien omistajiemme myötä saamme upeita mahdollisuuksia tulevaisuudessa, sanoo konsernijohtaja Magnus Wikner.

Konkurssipesänhoitajat Ruotsissa ja Tanskassa ovat hyväksyneet sopimuksen ja uuden omistajuuden. Omistajamuutos ei vaikuta työntekijöihin eikä asiakkaiden tämän hetkisiin tai tuleviin matkoihin.

Tjäreborg on toiminut Suomessa matkanjärjestjänä vuodesta 1966 lähtien.