Tjäreborgin kyselyssä korona-ajan säästöjä käytetään matkailuun

Kuredu Island Resort & Spa. Kuva: Joakim Borén, Ving

Tjäreborgin kyselyssä hieman yli 40 % vastaajista kertoi säästäneensä pandemia-aikana enemmän rahaa kuin tavallisesti. Koronatilanteen hellittäessä suomalaiset aikovat käyttää säästöön kertyneitä varojaan ennen muuta lomamatkaan. Näin ilmoittaa 64,9 % vastaajista. Monet vastaajat kertovat myös keräävänsä puskuria odottamattomien menojen varalle sekä säästävänsä pidemmällä tähtäimellä sijoitusmielessä.

Tjäreborgin huhtikuussa toteuttamaan kyselyyn vastasi 1630 suomalaista. Yli puolet (54,6 %) vastaajista sanoo varaavansa lomamatkan nyt todennäköisemmin kuin kuukausi sitten. Pääosin suomalaiset aikovat matkustaa ulkomaille pandemian jälkeen yhtä usein kuin ennenkin (66,3 %), ja reilu viidennes (23,1 %) aikoo matkustaa jopa useammin. Vain harva (3,7 %) uskoo matkustavansa vähemmän kuin ennen.

– Ilmassa on nyt paljon positiivisia merkkejä matkustamiseen liittyen, kuten tautitapausten väheneminen, rivakasti etenevät rokotukset sekä Euroopan unionin sisäistä matkustusta helpottavan, EU COVID-19 Certificaten valmistelun eteneminen. Tämä kaikki näkyy meillä kohonneina kävijämäärinä verkkosivustollamme sekä tietysti aivan konkreettisina lomavarauksina, kertoo Jessica Virtanen, Tjäreborgin maajohtaja.

– Kauan odotettuun lomaan ollaan nyt valmiita satsaamaan. Nyt halutaan esimerkiksi huoneita, joissa on oma uima-allas tai suora pääsy altaaseen omalta terassilta. Näemme myös, että ensi talveksi moni suunnittelee kerran elämässä -matkaa, mistä kertoo esimerkiksi Malediivien suuri suosio, jatkaa Virtanen.

Tjäreborgin kyselyssä suomalaiset kertoivat aikovansa jatkossa käyttää ulkomaanmatkoihin saman verran rahaa kuin ennenkin (83,8 %). Noin yksi kymmenestä (9,6 %) aikoo satsata lomaan jatkossa entistä enemmän. Heillä listan kärjessä ovat tasokkaammat hotellit (58,3 %), ruoka ja juoma / ravintolakäynnit (44,9 %) sekä All Inclusive (31,4 %).

Top 5: Näin suomalaiset aikovat käyttää korona-aikana kertyneitä säästöjä

Lomamatkaan (64,9 %)
Puskuriksi odottamattomien menojen varalta (55,5 %)
Pitkäaikaisesti sijoitusmielessä (27 %)
Kodin kunnostukseen (18,4 %)
Uuteen autoon tai asuntoon (11 %)
Kysely toteutettiin 15.–19.4.2021, ja siihen vastasi 1630 suomalaista.

Lue: Tjäreborg parantaa peruutusehtoja