Tapahtumateollisuus kaipaa lisää tukea valtiolta

Tapahtumateollisuus on kärsinyt mittavaa tappiota koronakriisissä. Tapahtumien järjestämiset jäivät kokonaan tauolle, jonka pituudesta ei ole vielä tietoa, kun hallitus julkisti päätöksen kieltää yli kymmenen henkilön tapaamiset 12.3.2020. Alalla hiipuminen oli alkanut koronaviruksen takia jo helmikuussa 2020.

Hallitus on tullut vastaan ja pyrkinyt tukemaan alaa, mutta se ei valitettavasti vielä riitä. Suomen hallitukselta tarvitaan enemmän ja järeämpiä toimia, jotta välttäisimme sarja-konkurssit.

Tapahtumateollisuus tarvitsee kohdennettua ja suoraa tukea sekä helpotusta läkisääteisiin maksuihin, jotta kriisistä selviäminen on mahdollista.

Tätä edellytetään

-Enemmän suoraa tukea erityisesti kiinteisiin kuluihin, kuten vuokrakuluihin
-Luottoluokitusrajojen kevennystä tukikriteereissä
-Valtion on korvattava 75 prosenttia lomautettujen työntekijöiden palkasta
-Valtion tulisi ottaa maksettavakseen työnantajien työttömyysvakuutusmaksu ja sairausvakuutusmaksu määräaikaisesti tämän vuoden loppuun asti
-Alan tulevaisuudenusko ei ole hiipunut. Kriisin jälkeenkin tulemme kuitenkin tarvitsemaan toimia ja tukea alan vakaan tulevaisuuden hyväksi:

-Tukea tarvitaan akuutisti nyt, jotta pääsemme jälleen jaloillemme ja selviämme kriisin yli. Tuen avulla voimme taata sen, että kriisin jälkeen tapahtumateollisuus on oleellisena rattaana mukana nostamassa Suomea uuteen nousuun, tapahtumateollisuus toteaa.