Tallinnan kolme uutta nähtävyyttä

Lystikäs jääkarhun pentu Nora. Kuva: Visit Tallinn

Tallinnan eläintarhan jääkarhut muuttivat Polariumiin

Tallinnan eläintarhan jääkarhut ovat muuttaneet uusiin tiloihinsa Polariumiin, jonne niille on rakennettu nykyvaatimusten mukaiset napaolosuhteet. Eläintarhassa asuu neljä jääkarhua: uros Nord, naaras Friida sekä niiden lystikkäät pennut Aron ja Nora. Jääkarhu on yksi maailman suurimmista pedoista ja sen luonnollinen asuinseutu on pohjoisen pallonpuoliskon arktisilla alueilla. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa koko planeettaan, mutta aivan erityisen paljon se muuttaa näiden uljaiden eläinten elinolosuhteita. Eläintarhoilla on merkittävä osa jääkarhujen suojelussa, sillä tarhatut karhut ylläpitävät lajin geneettistä monimuotoisuutta. Eläintarhoissa ihmisiä voidaan myös valistaa jääkarhujen uhanalaisuudesta.

Tallinnan eläintarhan Jääkarhumaailmalla on oma kotisivu, josta löytyy tietoa sekä Polariumista, jääkarhuista että ilmastosta. http://polaarium.tallinnzoo.ee/

Historian hiljaiset todistajat – KGB:n vankityrmät avattiin yleisölle

”Virossa toimeenpannut rikokset ihmisyyttä vastaan ovat osa Euroopan historiaa, jonka pitää jäädä historiaan”, on Lennart Meri sanonut.

Tallinnan vanhassakaupungissa, osoitteessa Pagari 1, sijaitsevan talon kellarissa toimi neuvostomiehityksen aikana surullisenkuuluisa, pelätty tutkintavankila. Tähän saakka yleisöltä suljettuna olleet KGB:n vankityrmät on nyt avattu.
KGB:n vankityrmien avaaminen vierailukohteena palkittiin Tallinnan vuoden 2017 parhaana matkailutekona.
Lue lisää: http://www.okupatsioon.ee/index.php/en/kgb-vangikongid

Pääseekö elokuviinkin? Upouudessa Elokuvamuseossa varmasti!

Viron historiallisen museon yhteydessä toimiva Elokuvamuseo on saanut omat tilat Maarjamäen kartanon puistosta.

Elokuvamuseoon johtaa puiston halki kulkeva ”punainen matto”, jolla jokainen voi tuntea itsensä filmitähdeksi. Elokuvakujaa reunustavat Viron elokuvahistorian innoittamat leikilliset taideteokset ja se toimii johdantona näyttelyyn, joka kertoo sekä virolaisen elokuvan historiasta että kansainvälisen elokuvan kulissien takaisesta maailmasta.
Elokuvamuseon ensimmäinen perusnäyttely ”Duubel ÜKS” pilkkoo elokuvanteon osiin ja paljastaa sen kaikki kiehtovat salaisuudet.
Olennaisena osana museoon kuuluu myös 210-paikkainen elokuva- ja konferenssisali, jossa voi järjestää elokuvanäytöksiä ja muita edustustilaisuuksia.
http://www.ajaloomuuseum.ee/muuseumist/uudised/filmimuuseumis-on-unikaalne-illusioonide-tuba