Tallinkin Europa tuo 2300 matkustajaa päiväksi Ahvenanmaalle

Tallinkin ensimmäinen kotimaan kohteeseen suuntautuva kesän erikoisristeily tuo Maarianhaminaan 2300 matkustajaa tiistaina 9.7. Kyseinen ”päivä Maarianhaminassa” -risteily on ensimmäinen laatuaan ja se on herättänyt suurta kiinnostusta niin suomalaisissa kuin virolaisissa matkustajissa.

Maarianhaminan erikoisristeily lähti Helsingistä maanantaina 8.7.2019 ja koukkasi Tallinnan kautta, joten myös virolaisilla matkustajilla oli mahdollisuus lähteä tälle risteilylle. Perillä Ahvenanmaalla vietetään tiistaipäivä 9.7. klo 9.30-20 välisenä aikana. Tallinnassa on mahdollisuus viettää keskiviikkoaamupäivä 10.7. klo 8.30-12.30 ja Helsingissä ollaan takaisin samana iltapäivänä klo 16.00.

– Kaupungin puolesta olemme erittäin iloisia, että Tallink Silja valitsi Maarianhaminan yhdeksi kesän erikoisristeilyjen kohteekseen. Olemme tehneet erinomaista yhteistyötä ja toivomme, että tänne saapuvat matkustajat saavat upean kokemuksen Maarianhaminasta ja Ahvenanmaasta, sanoo Terese Flöjt Maarianhaminan kaupungilta.

Europa tekee kesällä 2019 yhteensä kahdeksan erikoisristeilyä; neljä Visbyhyn, kolme Riikaan ja yhden Maarianhaminaan. Kesän kokemusten jälkeen tehdään päätökset vuoden 2020 kesän erikoisristeilyjen kohteista.

– Olemme tyytyväisiä tähän mennessä toteutettuihin kesän erikoisristeilyihin. Maarianhaminan risteilyn jälkeen Europa tekee vielä neljä risteilyä Visbyhyn ja yhden Riikaan, kertoo Tallink Silja Oy:n Head of Product Management Jani Mäkelä.

Maarianhaminan satama on suosittu ympäri vuoden. Säännöllinen liikenne tarkoittaa keskimäärin 15 laivavuoroa päivittäin.

Europa liikennöi normaalisti Helsinki-Tallinna –reitillä, tehden 22 H -risteilyä. Europa soveltuu hyvin erikoisristeilyjen tarpeisiin. Laiva on Itämeren suurin matkustaja-autolautta, siihen mahtuu yli 3000 matkustajaa. Europalle tehtiin mittavat uudistukset vuoden 2016 lopussa.

https://www.tallinksilja.fi/erikoisristeilyt