Tallink yhdistää kansallislaulut ja maat toisiinsa

Suomenlahden yli kuusi pikalähtöä päivässä liikennöivä Tallink pyysi suomalaista Ilta Fuchsia ja virolaista Valter Soosalua tulkitsijoiksi molempien maiden kansallislauluista luodulle uudelle yhteisversiolle. Kappale ilmentää Suomen ja Viron suhdetta, joka ammentaa maiden, ihmisten ja tapojen yhtäläisyyksistä ja erilaisuuksista. Tallink haluaa kappaleella inspiroida syventämään suhdettaan naapurimaahan.

Viron matkailun edistämiskeskus on aktivoitunut jälleen Suomen markkinoilla. Se on myös teettämässä uuden profiilikartoituksen suomalaismatkailijoista. Tallink haluaa osaltaan olla mukana tuomassa esille Suomen ja Viron eri kohderyhmille tarjoamia matkailumahdollisuuksia.

– Matkailu on tänä päivänä yhä enemmän nyanssien kautta elämyksien hakemista. Vie lähelle -konseptillamme olemme liikkeellä isolla asialla. Haluamme, että virolaiset ja suomalaiset innostuvat oppimaan lisää toisistaan. Matkan ei tarvitse olla pelkkä matka, se voi olla mahdollisuus ihan uudenlaiseen yhteyteen. Yhteinen kansallislaulu symbolisoi tätä yhteyttä, sanoo Tallink Siljan asiakaskokemus- ja markkinointijohtaja Hanna Länsivuori.

– Uskomme, että matka Suomenlahden puolelta toiselle voisi olla antoisampi kokemus, jos suomalaiset ja virolaiset tuntisivat paremmin esimerkiksi toistensa lempipaikat ja tietäisivät missä mennään vaikkapa kulttuurin, muodin ja musiikin saralla. Tallink Shuttlen ”Vie lähelle” -konsepti pohjautuu syvemmän ymmärryksen luomiseen ja markkinoinnissa herätellään positiivista matkakuumetta nostamalla esille maita yhdistäviä ja erottavia kulttuurielementtejä, asioita ja kohtaamisia. Yhteissovitus kansallislauluista on rohkea startti alkavalle matkailukaudelle, kuvailee Tallinkin uudeksi brändimarkkinointitoimistoksi valitun Bob the Robotin Client Group Director Kaija Rossi.

Maamme-laulusta uusi kaksikielinen yhteissovitus

– Tällä kansallislaulutulkinnalla olemme halunneet herättää muistoja, keskustelua ja inspiraatiota sekä Suomessa että Virossa. Olemme innoissamme, että Ilta ja Valter lähtivät tähän mukaan, sillä halusimme, että kappale saa arvoisensa tuoreen ja puhuttelevan tulkinnan, sanoo Länsivuori.

23-vuotias Ilta Fuchs on suomalainen laulaja ja lauluntekijä, joka nousi esille Cheekin Sillat-kappaleen vierailevana artistina. Kultalevyrajan ylittäneen Koukkuun-singlen ja vastikään uuden Minne mä meen -musiikkivideon julkaissut artisti on esiintynyt muun muassa Tähdet, tähdet -ohjelmassa sekä Anna Puun apuvalmentajana Voice of Finlandissa.

Vironkielisestä tulkinnasta vastaava Valter Soosalu on todellinen musiikin superlahjakkuus. 26-vuotias klassiseen musiikkiin erikoistunut, palkittu kapellimestari ja kuoronjohtaja toimii myös Pohja Konn -nimisen bändin kosketinsoittajana ja solistina.

Katso video: https://youtu.be/j5inYaOfVyY