Tallink tarjoaa maksullisen koronaviruspikatestin

Tallink tarjoaa yhteistyökumppaninsa kanssa koronaviruspikastestin pikalaiva Megastarin (kuvassa) ja Starin matkustajille perjantaisin. Kuva: Tallink Silja

Tallink tarjoaa yhteistyökumppani Farmatarin kanssa matkustajille maksullisia koronaviruspikatestejä Helsinki-Tallinna-reitin pikalaivoilla Megastarilla ja Starilla perjantaisin 9.4.2021 alkaen.

Antigeeni- ja vasta-ainetestit suorittaa terveydenhuollon ammattilaiset molemmilla laivoilla ja matkustajille annetaan virallinen testitulos sekä todistus. Antigeenitestin hinta on 39 euroa ja vasta-ainetestin (sormenpistokokeena) hinta 17 euroa todistuksineen.

Palvelu otetaan käyttöön onnistuneen Megastarin pilottikokeilun jälkeen osana yrityksen pyrkimystä tarjota stressitön matkustusvaihtoehto niille matkustajille, jotka matkustavat Suomesta Viroon viikonloppuna ja joiden on palattava Suomeen sunnuntaina tai maanantaina. Perjantaina tehdyn testituloksen ansiosta matkustajat voivat palata Suomeen 72 tunnin sisällä, eikä heidän tarvitse etsiä enää uutta testipaikkaa viikonloppuna.

-Megastarin pikatestien pilottikokeilu osoitti, että asiakkaamme kaipaavat ja käyttävät tällaista palvelua, joten otamme sen käyttöön laivoillamme jo nyt perjantaisin, vaikka matkustajamäärät ovat edelleen hyvin pienet. Tavoitteenamme on kuitenkin, että kun rajat avautuvat vähitellen ja työmatkaliikenne palaa, laajennamme palvelua useampiin päiviin, sanoo Tallink-konsernin Head of Customer Experience Age Vanajuur.

-Farmatar on iloinen siitä, että voimme yhteistyössä pätevien terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tarjota tämän palvelun matkustajille ja auttaa heitä matkustamaan mahdollisimman vaivattomasti. Käyttämämme antigeenitesti on SD Biosensorin pika-antigeenitesti SARS-Cov-2 ja tällä hetkellä ainoa paikallisten virolaisten laboratorioiden hyväksymä antigeenitesti.

-Vasta-ainetesti, jota käytämme, on Roche Diagnosticsin kehittämä SARS-CoV-2 Rapid IgG/IgM AB Test N40, joka osoittaa vasta-aineiden läsnäolon, mutta ei vasta-aineiden määrää. Koska matkustaminen jossain kohtaa palautuu, mutta negatiivisen testituloksen vaatimukset saattavat vielä olla voimassa jonkin aikaa, tämän palvelun tarjoaminen laivoilla tekee toivottavasti koko matkaprosessista hieman mukavamman, sanoo Farmatarin johtoryhmän jäsen Jaana Püttsepp.

Tallink tarjoaa pikatestin Megastarilla perjantaisin 9.4.2021 alkaen klo 10.30 lähdöstä ja Starilla alkaen klo 7.30 lähdöstä pitkin päivää.

Lue Tallinkin toimitusjohtajan mietteitä korona-ajasta: “Olemme hieman mustelmilla”.