Tallink Siljan uudet laivan viinit ja oluet

Tallink Siljan laivojen valikoimiin on valittu uudet viinit ja nimikko-oluet. Ensimmäistä kertaa laivoille saadaan oma roséviini. Tallinkin 30-vuotisjuhlan kunniaksi lanseerataan nimikko-oluiden lisäksi juhlavuoden käsityöläisoluet. Laivojen valikoimissa on tuttuun tapaan myös valkoviini, punaviini, kuohuviini ja samppanja.

Tallink Siljan laivan punaviini, valkoviini, samppanja, kuohuviini sekä nimikko-oluet valitaan kahden vuoden välein. Viinit valikoidaan yli sadan viinin joukosta tiukkojen valintakriteereiden perusteella. Viinien on oltava laadukkaita ja sovittava monenlaisiin ruokiin ja käyttötarkoituksiin.

Laivan roséviini: Henri Gaillard Rosé, Ranska 

Erityisesti Ranskassa vallitsevan buumin innoittamana Tallink Siljalle on ensimmäistä kertaa valittu roséviini: eteläranskalainen Henri Gaillard Rosé. Viini on kevyt, hedelmäinen ja vaalea. Se on erinomainen valinta kevyiden kesäisten naposteltavien, marjojen sekä pastan ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Laivan valkoviini: Montgravet Sauvignon Blanc, Ranska

Uusi valkoviini on raikas ja aromikas ranskalainen Montgravet Sauvignon Blanc. Herkullinen viini sopii nautittavaksi kala- ja äyriäisruokien sekä oliiviöljyllä ja sitruunalla höystettyjen tuoresalaattien kanssa.

Laivan punaviini: Allegranza Tempranillo-Shiraz, Espanja,

Punaviiniksi valikoitui espanjalainen Allegranza Tempranillo-Shiraz, joka on voimakas ja hedelmäinen. Se sopii hyvin yhteen grillatun lihan, kanan ja kasvisten sekä kovien juustojen ja hedelmäisten jälkiruokien kanssa.

Laivan kuohuviini: Aurea Blanc de Blancs, Italia 

Laivan kuohuviiniksi valikoitui prosecco Aurea Blanc de Blancs, joka on täydellinen aperitiivi ja seurusteluviini. Se on valmistettu neljästä vaaleasta rypälelajikkeesta. Laaja rypälevalikoima tuo uuden kuohuviinin makuun runsautta ja intensiivisyyttä sekä moninaisia vivahteita.

Uusi samppanja on nimensä mukaisesti aito vintage-samppanja. Tavallisia samppanjoita kypsytetään maan uumenissa vähintään 15 kuukauden ajan, kun taas Ayala Brut Majeur Extra Age -sampanjaa on kypsytetty neljä vuotta. Tämä tekee Tallink Siljan nimikkosamppanjan aromista voimakkaamman ja mausta syvemmän.

Uudet oluet valittiin sokkomakutestissä, jossa oli mukana 40 olutta 14 panimolta Virosta, Ruotsista, Suomesta ja Isosta-Britanniasta. Testin voitti ja laivaportteriksi valittiin Tartu Pühaste Lighthouse porter (5,8 %), joka on paljon kevyempi kuin tavanomaiset portterit. Sen koostumus on kuitenkin hyvin silkkinen, ja siinä on syviä aromeja ugandalaisista kaakaopavuista, madagaskarilaisesta luomuvaniljasta ja kahvista.

Laivan nimikko-olueksi valikoitui ruotsalaisen Nils Oscar -panimon luomuolut Kapten Balder, joka on suodattamaton luomulager (5,1 %). Se tunnetaan Ruotsin täyteläisimpänä maltaana, joka mallastetaan vain 60 kilometrin päässä panimolta. Tässä luomumallaslagerissa on sitruksinen aromi, ja se sopii hyvin yhteen grillatun lihan ja kala- ja äyriäisruokien kanssa.

30-vuotisjuhlaoluita kolmea eri lajia

Tallinkin 30-vuotisjuhlaoluet tulevat virolaiselta Purtse-panimolta. Olutpullojen kuvituksessa on hauskoja hahmoja, joilla on kerrottavanaan mielenkiintoisia tarinoita Itämerestä ja Tallinkin laivoista. Mukana on myös historiaa, jonka myötä meri ja laivat ovat nivoutuneet yhteen kolmen vuosikymmenen aikana.

puolikuivaa ja hedelmäistä ”Baltic Sea Rhapsody” New England IPA -olutta (4,7 %)
raikasta ja hieman karvasta ”Wave Breaker” pale ale -olutta (5,5 %)
hedelmäistä, meripihkan sävyistä ”Wild Sea” -lageria (6,5 %), jolla on hapokas, mandariinimainen jälkimaku