Tallink Siljalta 50 000 euroa KYSin vastasyntyneiden teho-osastolle

Tallink Siljalta 50 000 euron lahjoitus potilasvalvontamonitorien hankintaan KYSin vastasyntyneiden teho-osastolle
Tallink Silja lahjoitti tänään 50 000 euroa Kuopion yliopistolliselle sairaalalle potilasvalvontamonitorien hankintaan vastasyntyneiden teho-osastolle. Laitteita hyödynnetään ennenaikaisten ja muiden vastasyntyneiden elintoimintojen valvonnassa teho-osastolla. Vuosittain KYSin Vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan noin 500 potilasta.

– KYSin Vastasyntyneiden teho-osaston kaikki potilaat hoidetaan perhehuoneissa, joissa vastasyntyneen lisäksi voi olla ympärivuorokautisesti läsnä vanhemmat ja sisarukset. Potilasvalvontamonitorien avulla seurataan vauvojen elintoimintoja, kuten sydämen sykettä, hengittämistä ja happeutumista, ja tieto voinnin muutoksista välittyy henkilökunnalle viipymättä, kertoo KYSin Lasten ja nuorten klinikan osaamiskeskusjohtajan, ylilääkäri Pekka Riikonen.

Tallink Siljan lahjoitussumma 50 000 euroa menee nyt ensimmäistä kertaa Kuopioon. Aiempina vuosina lahjoituksilla on hankittu Turun lastenklinikalle sekä videoskopialaitteisto että skolioosileikkaustaso, Tampereelle urodynamialaitteisto ja Helsinkiin O-kaari-laite. Tallink Silja on tehnyt Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteistyötä jo kahdeksan vuoden ajan.

– Yhteistyö Kummien kanssa on osa yrityksemme yhteiskuntavastuuta. Tärkeiden laitehankintojen lisäksi järjestämme vuosittain poliklinikkavierailuja maskottimme Harri Hylkeen kanssa, osallistumme Elämä lapselle –konserttiin ja muihin Kummien tapahtumiin, järjestämme Kummit-risteilyn sekä potilasperheristeilyjä, jotta perheet saisivat irtioton sairaala-arjesta, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Tallink Silja ja Lastenklinikoiden Kummit ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2011 lähtien. Vuosien aikana Tallink Silja on lahjoittanut noin 450 000 euroa Helsingin, Turun ja Tampereen lastenklinikoiden laitehankintoihin. Tänä vuonna vuorossa on ensimmäistä kertaa Kuopion yliopistollinen keskussairaala.