Tallink Silja vähentää arviolta 100 työpaikkaa

Lomautukset jatkuvat

Tallink Silja Oy:n lokakuun alussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat suunnitelmaa vähentää noin 120 työpaikkaa, tehdä organisaatiorakenteen muutoksia sekä toteuttaa lisälomautuksia koronapandemian vaikutusten vuoksi. Matkustuksen radikaalin vähentymisen ja markkinamuutosten vuoksi Tallink Silja vähentää Suomessa arviolta 100 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan pääosin vuoden loppuun mennessä.

-Tilanne on meille erittäin raskas ja surullinen. Tämä kriisi on niin syvä ja pitkäkestoinen, että meidän on valitettavasti radikaalisti sopeutettava liiketoimintaamme myös tulevaisuuden osalta. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen pitkiin aikoihin, vaikka elpyminen jossain kohtaa pääsisikin alkamaan. Joudumme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleenorganisoitumista, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Tehtäviä uudelleenorganisoidaan, tehostetaan, osasta toiminnoista luovutaan ja niitä keskitetään Tallink-konserniin. Vaikutuksia on muun muassa yksittäis- ja ryhmämyynnissä, rahtitoiminnoissa, matkamyymälöissä, terminaalitoiminnoissa, markkinoinnissa ja lisäksi kaikissa tukitoiminnoissa.

-Laivamatkustus on käytännössä pysähtynyt tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi. Valitettavasti myös sitoutuneet työntekijämme joutuvat nyt henkilökohtaisesti kohtaamaan koronapandemian taloudelliset vaikutukset. Olen erittäin pahoillani jokaisen työnsä menettävän Tallink Siljan työntekijän puolesta. Toimintamme ei tule kuitenkaan palaamaan entiseen, koska maailma ympärillämme on jo nyt muuttunut, Schults sanoo.

Tallink Silja Oy:n yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olivat kaikki noin 370 työntekijää Suomen maatoiminnoissa. Lähes jokainen Tallink Silja Oy:n työntekijä on ollut ja on edelleen lomautettuna. Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.