Tallink Silja sai MSC:n ensimmäisen Kultainen Kala-palkinnon

Kultainen kala- palkinto MSC Johanna Vepsä ja Tallink Silja Minna Varis.

MSC myönsi Suomen ensimmäisen Kultainen Kala -palkinnon Tallink Silja Oy:lle Kestävän Kalan päivässä 27. syyskuuta 2018. Palkinto myönnettiin Tallink Siljalle ponnisteluista merenelävien tuotannon turvaamiseksi nykyiselle ja tuleville sukupolville.

MSC on palkinnut yhteistyökumppaneitaan vastaavanlaisilla palkinnoilla muissa maissa aiemminkin, mutta tämä palkinto on ensimmäinen lajiaan Suomessa.

– Tällä uudella palkinnolla haluamme huomioida yrityksiä, jotka ponnistelevat meriemme paremman tulevaisuuden puolesta. Tuomalla MSC-sertifikaattiaan esiin ravintoloissaan ja viestinnässään, Tallink Silja on suoraan vaikuttanut kuluttajien valintoihin – tämä edistää merten hyvinvointia ja auttaa varmistamaan, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville, sanoo MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa syyskuussa 2017. Sertifikaattia laajennettiin tammikuussa 2018 kattamaan myös Suomesta liikennöivät Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star. Tällä hetkellä Tallink Siljalla sertifikaatin piirissä ovat katkarapu- ja sillituotteet, mutta valikoimaa pyritään laajentamaan. Laivoilla käytetään vuosittain noin 50 000 kiloa sillejä ja noin 145 000 kiloa katkarapuja.

– Olemme erittäin iloisia tästä palkinnosta. On hienoa, että olemme pystyneet kertomaan miljoonille matkustajillemme kestävän kehityksen periaatteistamme sekä samalla ohjaamaan heitä tekemään vastuullisia kalavalintoja omassa arjessaan. Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Me haluamme pitää hyvää huolta toimintaympäristöstämme ja jatkossakin kannustaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tekemään samoin, kertoo Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Sertifiointi laajenee loppuvuoden aikana kattamaan myösTallink-konsernin laivat Tukholma-Riika ja Tallinna-Tukholma –reiteillä. Tämän jälkeen kaikki konsernin matkustaja-alukset on saatu sertifikaatin piiriin. Johanna Vepsä on tästä todella ilahtunut.

”Tämä on juuri sellaista proaktiivista kehitystä, jota kaipaamme yhteistyökumppaneiltamme. Ilman aktiivisia kumppaneita olisi todella vaikeaa toteuttaa MSC:n visiota valtameristä täynnä elämä.”