Tallink luopuu Suomeen palaavien koronatodistusvaatimuksesta

Tallink luopuu omista koronatodistusvaatimuksistaan Suomeen saapuvilta matkustajilta 12.7.2021. Tallink on tarkastanut koronatodistuksia maaliskuusta 2021 lähtien kaikilta ulkomailta Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta. Uuden mallin mukaisesti viranomaiset tarkastavat koronatodistukset maahantulopisteissä Suomeen saavuttaessa maanantaista 12.7. alkaen.

EU- ja Schengen-alueelta voi tulla Suomeen vapaasti 12.7. lähtien ilman terveysturvallisuustoimia, jos on:

täysin rokotettu, tai
sairastanut Covid-19 taudin 6 kk:n sisällä, tai
syntynyt vuonna 2006 tai sitä myöhemmin, tai
tulee alhaisen ilmaantuvuusluvun maasta.
Risteilymatkustajilta, jotka eivät käy toisessa maassa ei edellytetä todistuksia tai testejä.

Yhden rokotuksen saaneiden tulee käydä maksuttomassa koronatestissä 3-5 vuorokautta maahantulon jälkeen, ja täysin rokottamattomilta edellytetään lisäksi ennakkotestitodistusta tai testiä maahan tullessa.

Tallink luopuu koronatodistusvaatimuksesta ja Suomeen voi saapua ilman mitään terveysturvallisuustoimia alhaisen ilmaantuvuuden maasta 10/ 100 000/ 14 vrk. Hallitus päivittää maalistaa noin kahden viikon välein. Suosittelemme kaikkien Suomeen saapuvien matkustajien täyttävän tietonsa Finentryn kautta ennen Suomeen saapumista.

-Olemme iloisia siitä, että Suomen lainsäädännön muutos antaa meille mahdollisuuden luovuttaa todistusten ja asiakirjojen tarkastus kokonaan viranomaisille. Työntekijämme ovat tehneet parhaansa asiakirjoja tarkastaessaan tukeakseen viranomaisten työtä ja estääkseen viruksen leviämisen, sanoo Tallink-konsernin Head of Customer Experience Age Vanajuur.

-Toivomme matkustajien selvittävän tarkasti, mitä vaatimuksia ja käytäntöjä eri kohdemaissa on. On hyvä muistaa, että todistuksia edelleen tarvitaan ja niitä tarkastetaan, mutta ei enää meidän puolestamme. Toivomme matkustajien myös edelleen noudattavan laivoillamme maskisuositusta sekä muita terveysturvallisuus toimia kuten tehostettua käsienpesua ja etäisyyksien pitämistä muihin matkustajiin. Ennen kaikkea tulee muistaa, että matkalle ei saa lähteä oireilevana eikä vähänkään sairaana, Age Vanajuur sanoo.