Tallink-konsernin matkustajamäärä ja rahti laskivat lievästi

Tallink-konserni kuljetti vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana yhteensä 1 855 772 matkustajaa, mikä on 3,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä laski ollen 214 087 ajoneuvoa eli 3,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä jatkoi kasvuaan ollen 93 114 yksikköä, mikä on vuodentakaiseen verrattuna 2,7 prosenttia enemmän.

-Vuoden 2019 ensimmäinen vuosineljännes on ollut Tallink-konsernille erittäin kiireistä aikaa, sillä yhtiön laivoista kuudelle on tehty suunniteltuja uudistustöitä telakointien aikana niin Suomessa, Puolassa kuin Liettuassa. Telakoinneista johtuen ensimmäisellä vuosineljänneksellä tehtiin vain 2 234 matkaa, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 2 299. Tämä on väistämättä vaikuttanut myös matkustajamääriin, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Tallink-konserni teki vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana noin 3 prosenttia vähemmän matkoja kuin vuoden 2018 vastaavana ajankohtana alusten suunniteltujen telakointien vuoksi.

– Viimeisenä telakalla uudistumassa on parhaillaan Tukholma-Riika-reitillä liikennöivä Isabelle, joka palaa Turun korjaustelakalta Naantalista liikenteeseen tämän viikon perjantaina. Tämän jälkeen jatkamme toimintaamme normaaliin tapaan kaikilla laivoillamme ja reiteillämme kesäsesongin lähestyessä. Ja mikä tärkeintä, jatkamme liiketoimintaamme uudistetuilla aluksilla, jotka ovat entistä energiatehokkaampia, ympäristöystävällisempiä ja tarjoavat asiakkaillemme entistä parempia matkustajakokemuksia.

Tallink-konserni on investoinut yli 90 miljoonaa euroa alustensa modernisointiin ja parantamiseen viimeisten viiden vuoden aikana osana yhtiön meneillään olevaa laivojen uudistustusohjelmaa.