Tallink-konsernilla jälleen yli 3 miljoonaa matkustajaa

Kuva:Tallink-Silja

Tallink-konserni on ylittänyt miljoonan matkustajan rajapyykin kolmena peräkkäisenä kuukautena ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa. Elokuu 2019 on lisäksi ensimmäinen elokuu, kun yhtiön matkustajamäärä ylitti miljoona.

Tallinkin elokuun 2019 kokonaismatkustajamäärä oli 1 017 565 matkustajaa. Tämä on 2,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Matkustajamäärät kasvoivat kaikilla yhtiön reiteillä elokuuhun 2018 verrattuna.

Viro-Ruotsi- ja Latvia-Ruotsi-reiteillä matkusti elokuussa 2019 ennätysmäärä matkustajia verrattuna muiden vuosien elokuun matkustajamääriin. Suomi-Viro-reitin matkustajamäärä oli yhtiön historian toiseksi korkein, kun lukua verrataan muiden vuosien elokuun tilastoihin.

– Kilpailu markkina-alueemme rahtiliikenteessä on koventunut viime kuukausina. Teemme kovasti töitä kehittääksemme rahtiliikennettämme vastaamaan tiukentuneen kilpailun haasteisiin ja varmistaaksemme, että voimme jatkossakin tarjota ensiluokkaisia ja kilpailukykyisiä rahtipalveluita. Nõgenes anoo. -Eimerkiksi Suomi-Viro-reitin 16 päivittäistä lähtöämme tarjoavat rahtiasiakkaillemme toivottua joustoa.

Yhtiö kuljetti elokuussa 2019 lähes saman verran ajoneuvoja kuin vuoden 2018 elokuussa. Kuljetettujen ajoneuvojen kokonaismäärä oli 115 339. Kasvua viime vuoden elokuuhun oli 17 ajoneuvon verran. Suomi-Viro-reitillä ajoneuvoja kuljetettiin 1,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018.

– Kesäsesonkimme on perinteisesti päättynyt elokuuhun, kun lomat loppuvat ja koulut alkavat. Miljoonan matkustajan rajapyykin ylittäminen juuri elokuussa on täten todella hieno saavutus, josta saamme olla ylpeitä, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä oli 30 519, mikä on 3,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2018 elokuussa. Suomi-Ruotsi-reitillä kasvua oli kuitenkin 7,6 prosenttia viime vuoden elokuuhun.