Tallink-konserni ja Burger King franchise-sopimuksen

Sopimuksen mukaan Tallinkilla on yksinoikeus ketjun ravintoloihin Virossa, Latviassa ja Liettuassa seuraavat viisi vuotta. Ravintola-avaukset luovat Baltian maihin lähes 800 uutta työpaikkaa.

Ensimmäisten Burger King -ravintoloiden arvioidaan avautuvan Tallinnassa jo tulevan talven aikana. Latviaan ja Liettuaan ravintoloita ryhdytään avaamaan vuoden 2020 alkupuolella. Tällä hetkellä Viro, Latvia ja Liettua kuuluvat niihin harvoihin Euroopan maihin, joista Burger King -ravintolat puuttuvat.

– Teimme historiaa jo vuonna 2016, kun lanseerasimme ensimmäisen merellä seilaavan Burger Kingin M/S Starille. Nyt jatkamme tuomalla ikonisen Whopper-hampurilaisen ja muut suositut Burger King -tuotteet virolaisten, latvialaisten ja liettualaisten ulottuville maissa, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Ravintola-avausten myötä Tallink luo Baltian maihin lähes 800 uutta työpaikkaa.

– Kyseessä on yksi merkittävistä laajentumistoimistamme, jonka ansiosta luomme useita satoja uusia työpaikkoja ja tuemme näin merkittävällä tavalla Baltian maiden talousnäkymiä. Etsimme jatkuvasti uusia laajentumismahdollisuuksia niin maissa kuin merellä Itämeren alueella ja kauempanakin, Nõgene jatkaa.

Franchise-sopimuksen myötä Tallinkilla on yksinoikeus Burger King -ravintoloihin Virossa, Latviassa ja Liettuassa seuraavat viisi vuotta. Sopimukseen sisältyy optio ravintola-avauksista myös myöhemmin. Kunkin ravintolan sopimus on voimassa 20 vuotta.

– Olemme innoissamme, että pääsemme avaamaan uusia ravintoloita ja tuomaan ikoniset tuotteemme Baltiaan yhdessä Tallinkin kanssa. Olemme varmoja, että asiakkaat tulevat ihastumaan yhteistyömme tulokseen, sanoo David Shear, Burger King ja Popeyes -brändien EMEA-alueen johtaja Burger Kingin emoyhtiöstä, Restaurant Brands International Inc:stä