Suomalaisten suosikit tämän vuoden syyslomalla

Kuva: Norwegian

Syysloma tarjoaa hyvän mahdollisuuden irrottautua joko pitkälle viikonloppumatkalle tai koko viikon lomailuun. Norwegian listasi syysloman suosituimmat kohteet Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevillä lennoillaan. Yllättäjinä listalle nousivat skandinaaviset pääkaupungit Tukholma, Kööpenhamina ja Oslo.

Syysloma tarjoaa syysloman pituuden mukaan mahdollisuuden joko pitkään viikonloppuun tai koko viikon lomailuun. Tämä näkyy myös Norwegianin kymmenen suosituimmat kohteen listalla.

– Espanjan kohteet ovat perinteisesti olleet edustettuina vahvasti syyslomasuosikkien listalla ja niin on tänäkin vuonna. Norwegianin suosituin syyslomakohde Helsinki-Vantaalta lähtevillä lennoilla on Malaga ja kymmenen suosituimman kohteen listalta löytyvät myös Alicante, Barcelona ja Palma de Mallorca, kertoo Norwegianin Suomen ja Ruotsin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Norwegian kertoi aiemmin tänä syksynä lisäävänsä merkittävästi kapasiteettia suosittuihin kohteisiin Espanjassa. Kapasiteetti kasvaa kaikkiaan 200.000 paikalla lennoilla Malagaan, Alicanteen, Barcelonaan, Las Palmasiin ja Teneriffalle.

Syyslomasuosikkilistan yllättäjiä ovat skandinaaviset pääkaupungit Tukholma, Kööpenhamina ja Oslo, joita ei ole syyslomasuosikkien listalla viime vuosina nähty.

– Kaikki kolme skandinaavista pääkaupunkia tarjoavat itsessään mielenkiintoista nähtävää, hyviä ostosmahdollisuuksia ja paljon ravintolaelämyksiä syyslomalle, kertoo Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Hän näkee myös toisen syyn skandinaavisten pääkaupunkien suosioon juuri nyt.
– Norwegianin kaukolentojen suosio kasvaa jatkuvasti Helsingistä lähtevillä lennoilla. Monet lentävät esimerkiksi Yhdysvaltoihin yhdellä vaihdolla joko Tukholman, Oslon tai Kööpenhaminan kautta.

Norwegianin kymmenen suosituinta kohdetta tämän vuoden syyslomaviikolla ovat:

Malaga
Lontoo
Arlanda (Tukholma)
Kööpenhamina
Alicante
Rooma
Barcelona
Palma de Mallorca
Oslo
Split (Kroatia)