Suomalainen luomuolut pokkasi kovan luokan kansainvälisen palkinnon

Yövesi Dark Lager on nyt entistä tunnetumpi muuallakin kuin Suomessa.

Saimaa Brewing Companyn luomuolut Yövesi Dark Lager nousi hienosti pronssisijalle kansainvälisesti arvostetussa The International Brewing Awards -kilpailussa. Vuodesta 1888 asti Englannissa järjestettyä kilpailua kutsutaan myös panimoalan Oscareiksi, jossa palkitaan tyylilajinsa kärkeä edustavat oluet ympäri maailmaa.

Suomalainen luomuolut Yövesi Dark Lager 4,5% nostettiin palkintokorokkeelle maailman vanhimmassa olutkilpailussa Englannissa. Panimoalan Oscareissa, kuten kilpailua monesti nimitetään, arvosteltiin tänä vuonna yhteensä 961 olutta ja siideriä 222 panimolta. Osallistujia oli yhteensä 49 maasta, kuten Saksasta, Belgiasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Saimaa Brewing Company nousi voittajien listalle ainoana suomalaisena panimona.

Kilpailun arvostusta nostaa tuomaristossa istuvat kokeneet panimoalan ammattilaiset, jotka arvioivat kaikki osallistujat sokkotestissä. Vertaisiaan arvioiva tuomaristo koostuu panimomestareista ja siiderintekijöistä, jotka arvioivat muun muassa juomien laatua ja kaupallista arvoa.

Suomalaiset luomuoluet herättävät kansainvälistä kiinnostusta

Organic beers -sarjassa pronssia voittanut Yövesi Dark Lager juhlistaa näkyvästi suomalaisen lähi- ja luomutuotannon osaamista. Saimaan alueen selkäveden mukaan nimetty tumma olut on tuotettu aurinkoenergian voimin EKO-maltaasta, joka on jäljitettävissä Oravalan kylään, 15. sukupolven viljelijän Tommi Hasun ohrapelloille.

-Näemme selkeästi kasvavaa kysyntää niin luomuoluille kuin myös muillekin luomutuotteille. Kuluttajat ovat valveutuneempia ja haluavat tehdä vastuullisempia arjen valintoja. Haluamme olla Suomen vastuullisin oluenvalmistaja ja on innoittavaa nähdä luomutuotteidemme menestyvän myöskin kansainvälisesti, kertoo Saimaa Brewing Companyn tuotantopäällikkö Jenni Kehusmaa.

Panimon Brewer’s Organic -tuoteperhe on herättänyt jo aiemmin tänä vuonna mielenkiintoa ulkomailla Iso-Britanniassa sekä Berliinissä järjestetyillä Grüne Woche -ruokamessuilla.

-Tämä on iso meriitti meille ja tunnustus suomalaiselle luomuosaamiselle. summaa Jenni.

Tietoa International Brewing Awards -kilpailusta: https://www.brewingawards.org