Suomalainen boutique-hotelli nappasi voiton Lontoossa

Aurora Estate. Kuva: Tommi Hynynen

Lappilainen Aurora Estate valittiin Euroopan parhaaksi uudeksi hotelliksi Boutique Hotel Awards -kilpailussa 8.11.2018 Lontoossa. Ylläsjärven kylässä sijaitseva Aurora Estate oli ainoa ehdolle päässyt suomalainen hotelli. Boutique Hotel Awards -ehdokkaat valitsee luksusmatkailuun erikoistuneiden ammattilaisten ja toimittajien raati. Merchant Taylors’ Hallissa järjestetty kilpailu on järjestyksessä kahdeksas.

Parhaan uuden hotellin palkinnon voittanut Aurora Estate on Sirly Schinmannin ja Heidi Seikkulan vuonna 2015 perustama boutique-hotelli ja ravintola. Kahden nuoren naisen konseptoimassa Aurora Estate -hotellissa on seitsemän uniikkia huonetta, 50-paikkainen fine dining -ravintola, tilausravintolana toimiva Tentipi-teltta sekä pieni saunamaailma. Schinmann ja Seikkula ovat suunnitelleet kaiken rakennuksesta alkaen itse. Asiakas saa hotellissa koko lomansa ajan palvelua ja hemmottelua lähtien pöytiin tarjoillusta aamiaisesta.

Master Chef -tv-ohjelmasta uransa aloittanut Sirly Schinmann on tuonut Lappiin perinteitä ja makuja kunnioittavan modernin tyylin. Aurora Estaten ravintolan raaka-aineet tuodaan läheltä, poro savustetaan savusaunassa ja kalat ovat aina villejä. Heidi Seikkula on valinnut talon viineiksi italialaisen Fontanafreddan tilalta mm. Barolon, Pradalupon ja Alta Langan, jossa käytetään vuoden 1967 Baroloa.

Seikkulan ja Schinmannin väsymätön työ ja halu tehdä jotain omaa, joka jää historiaan, on tuottanut tunnustusta. Ravintola on arvioitu kansainvälisellä TripAdvisor.com-matkailusivustolla viiden tähden arvoiseksi ja se pääsi myös Lapin fine dining top 10 -listalle jo toisena toimintavuonnaan. Aurora Estate tekee yhteistyötä valikoitujen kumppaneiden kanssa. Tammikuulle 2019 on luvassa Italian ja Lapin makuja yhdistävä yhteismenu italialaisen Fontanafreddan viinitilan Michelin-tähdellä palkitun ravintolan kanssa.

Boutique Hotel Awards -tapahtumassa olivat mukana parhaiden hotellien edustajien lisäksi median edustajista mm. CNN Travel, The Telegraph, The Sunday Times ja The Financial Times.

Sirly Schinmann ja Heidi Seikkula juhlivat voittoaan 9.11. Ylläksellä Bar Kaapissa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Aurora Estate – Revontulten tila muodostuu kolmesta rakennuksesta.

Päärakennus valmistui joulukuussa 2015. Rakennuksessa on 7 huonetta ja 50-paikkainen fine dining -ravintola. Ruoka on suurilta osin lähiruokaa, jossa voi havaita eurooppalaisia tuulahduksia.
Pihapiirissä on myös tunnelmallinen Jussan pirtti, joka taipuu tilausravintolaksi sekä kokoustilaksi. Ulkona voi katsoa revontulia jacuzzista tai pulahtaa avantoon.