STS Kielimatkat toteuttaa futisnuorten unelmia

Kansainväliset jalkapalloleirit ulkomailla tarjoavat mahdollisuuden jokaiselle futisnuorelle aloittelijasta ammattilaiseen!

STS Kielimatkat yhdistää nyt yhdellä täysin uudella ja yhdellä totaalisen faceliftin kokeneella tuotteella perinteisen kesän kielimatkan tehokkaaseen jalkapalloleiriin ulkomailla. Tarjolla ovat futisharrastajien piireissä kovasti puheenaiheinakin olevat kohteet Chelsea, joka toteutetaan yhteistyössä Chelsea FC Foundationin kanssa, sekä Madrid, jossa yhteistyökumppanina on Real Madrid CF.

Harva tulee ajatelleeksi, että jalkapalloleirille voi lähteä yksinkin tai vaikka kaverin kanssa, kun suurin osa markkinoilla olevista tuotteista tarjoaa reissua kokonaiselle joukkueelle.

Lupaavasti paketoidut matkat kestävät 2 viikkoa ja pitävät sisällään periaatteessa kaiken, mitä ´siisti futisleiri ulkomailla´ vaan voi. Meno-paluulennot Helsingistä, majoittuminen täysihoidolla kampuksella, aikuisen ohjaajan tuki koko matkan ajan, treeniä/teoriaa yhteensä 25-30 tuntia viikossa ammattilaisten valmennuksessa. Futiksen ulkopuolinen aika on täynnä aktiviteetteja ja retkiä maan kulttuuriin ja kaupungin, sekä sen lähiympäristön nähtävyyksiin ja kohteisiin tutustumisen merkeissä. Madridiin matkaajat pääsevät tutustumaan mm. monien futisnuorten mekkaan, Santiago Berneau –stadioniin ja Chelseassa vierailu tehdään tietysti Stamford Bridgelle.

Treenit ja teoriatunnit ovat liigojen valmentajien johdolla ja pitävät sisällään kenttätreenien ja pelien lisäksi paljon muutakin, futisskenestä poikkeamatta. On vapaa-ajan treenivinkkejä, ruokavalioluentoja, sanastoa, pelien selostamista ja jopa treeniä mahdollisesti tulevaisuudessa häämöttäviä lehdistötilaisuuksia varten. Onpa kuultu vihjausta siitäkin, että ainakin Madridin leirillä saattaa vierailla joukkueen pelaajiakin kesälomakautensa iloksi nuoria moikkaamassa.

On ehkä luonnollista, että tällaiset leirit nähdään vähänkään kovemmalla tasolla pelaavalle nuorelle leikkileirinä, joka on vain pois muuten tehokkaasta treeniohjelmasta kotimaassa. Olettamus on väärin. Molemmat leirit lähtevät liikkeelle tasokartoituksesta, jonka myötä jokainen tulee kahden viikon ajan saamaan sitä juuri itselle hyödyllisintä treeniä lajin parissa.

Treenikielenä on englanti ja yksi reissun monista life-long -hyödyistä ovat ehdottomasti nuoren kanssa samanhenkiset lajin parissa aikansa viettävät muut nuoret ympäri maailmaa.

-STS Kielimatkoilla aloitettiin futiskampanja marraskuun alusta nähdäksemme, miten monelle mahdollisuus kyseisenlaisista jalkapalloleireistä yksilöille tulee uutena tietona ja kuinka paljon aihe herättää kiinnostusta. Ja herättäähän se. Alennuskampanja loppui joulukuun 19. päivä ja kyselyjä on jo nyt saatu hyvä määrä,valottaa Emilia, Suomen toimistolta. Pääasiassa jalkapalloleirit kiinnostavat poikia, mutta STS:n iloksi myös tytöt ovat alkaneet kiinnostua mahdollisuudesta.

-Ei jalis ole enää vain poikien laji, vaan joukkueita ja harrasteryhmiä löytyy tasaisesti ihan kaikille. Tämän hetken tilannetta en ihan varmaksi osaa sanoa, mutta olipa meillä myyntikauden alkaessa sellainenkin hetki, kun futiskursseille oli enemmän varauksia tytöiltä, kun pojilta.

STS:llä ollaan innoissaan mahdollisuudesta levittää sanaa ja päästä toteuttamaan futisnuorten unelmia.

-Onhan se vaan uskomaton mahdollisuus nuorelle tällainen. Kun intohimona on laji ja haaveena askel kohti kansainvälisempää tulevaisuutta, niin lajin parissa, kuin muussakin henkilökohtaisessa elämässä, ei tarvitse kahdesti miettiä, mitä suosittelen, Emilia toteaa.