Silja Serenade uudistuu marraskuun aikana

Sija Serenade valmistui vuonna 1990 Masa Yardsin Turun telakalla ja se liikennöi Helsinki-Tukholma- reitillä. Kuva: Tallink Silja

Silja Linen laivojen uudistaminen jatkuu, kun Silja Serenade lähtee Naantalin korjaustelakalle uudistettavaksi 11.-23.11.2018. Suurimmat uudistukset nähdään lähes 1500 neliömetrin kokoisessa yökerho Atlantis Palacessa, fine dining –ravintola Bon Vivantissa sekä El Capitan -ravintolassa. Myös laivan pubi saa uuden ilmeen sekä laivan porras- ja hyttikäytäviä uusitaan.

Telakoinnin aikana laivassa modernisoidaan ja uudistetaan paikkoja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Yökerhoa ja Bon Vivant –ravintolaa ei ole näin mittavasti aiemmin remontoitu. Muutoksia tehdään myös toiminnallisuuksien osalta. Yökerhossa baarien ja portaiden paikat muuttuvat ja matkustajille tehdään uusia katselupaikkoja ja lisäksi yökerhon nimi muuttuu Atlantis Palacesta Starlightiksi. Bon Vivant –ravintola, viinibaari ja viinikauppa pääsevät uuteen loistoonsa. El Capitan –ravintola uudistetaan Grill House –ravintolaksi teemaan sopien. Old Port Pub muuttuu valoisammaksi Sea Pubiksi.

– Meidän upeita sisaraluksia Silja Serenadea ja Silja Symphonya on uudistettu järjestelmällisesti vuodesta 2014 alkaen. Molemmat laivat ovat uniikkeja kokonaisuuksia erityisesti kävelykatu Promenaden ansiosta. On erittäin hienoa, että näihin laivoihin on investoitu kymmeniä miljoonia euroja näiden vuosien aikana. Sisaralus Silja Symphonya uudistetaan vastaavalla tavalla tammikuussa 2019. Haluamme edelleenkin tarjota niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkustajillemme uusia elämyksiä miniloman muodossa, kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Viimeksi Silja Serenadea uudistettiin merkittävästi vuonna 2015 ja sitä ennen alkuvuodesta 2014. Lisäksi laivassa on ollut käynnissä mittava hyttiuudistusprojekti, joka saadaan päätökseen tämän vuoden aikana. Uudistukset ovat osa laajempaa asiakaskokemuksen kehittämistä. Asiakkaiden tarpeita, toiveita ja palautteita seurataan johdonmukaisesti, ja niiden pohjalta kehitetään laivojen toimintaa ja palveluja. Tavoitteena on kokonaisvaltainen Silja Resort –kokemus, joka tarjoaa matkustajille aina uusia elämyksiä.

– Nyt laivasta tulee vihdoin ehjä kokonaisuus! Alkuperäiset pienet yksityiskohdat, kuten simpukkalamput ja kaiteiden silakkakoristeet saavat poistua. Tiedossa on tietynlaista ajattomuutta, tyylikkyyttä ja ilmavuutta. Sisustuksen väreillä ja erityisesti valoilla tilojen tunnelmaa pystytään muuttamaan radikaalistikin. Esimerkiksi yökerho toimii myös päiväkäytössä erilaisissa tilaisuuksissa. Uskon, että matkustajien suosikkipaikaksi nousee uudistuneessa Starlight yökerhossa sijaitseva upea keulabaari eli Sea View Lounge, vinkkaa sisustusarkkitehti Heikki Mattila.

Telakoinnin aikana molemmat laivat saavat maasähkövalmiuden, eli jatkossa ne pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Lisäksi Silja Serenadella tehdään normaaleja ylläpitokorjauksia.

– Olemme perinteisesti järjestäneet erittäin toivottuja huutokauppoja laivojen uudistusten yhteydessä ja sellainen on nytkin suunnitteilla tammikuulle 2019. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen ja samalla nostalgisetkin tavarat löytävät uuden kodin, kertoo Margus Schults.

Silja Serenaden telakoinnin aikana reitillä liikennöi sisaralus Silja Symphony, eli lähtöjä Helsingistä on vain joka toinen päivä. Silja Serenade palaa liikenteeseen perjantaina 23.11. iltalähdöllä. Silja Serenade valmistui vuonna 1990 Masa Yardsin Turun telakalla ja se liikennöi Helsinki-Tukholma-reitillä. Laivassa on 986 hyttiä ja siihen mahtuu 2852 matkustajaa. Laiva liikennöi Suomen lipun alla.