Silja Linen ja Tallinkin kesäviihde huomioi asiakkaat

Harri Hylje ja Silja Symphonyn kapteeni.

Silja Linen ja Tallinkin laivoilla luotetaan tänä kesänä tieteeseen ja matkustajien yllättämiseen laivamatkan aikana, unohtamatta eri kansallisuuksia ja heidän toiveitaan. Koulujen kesälomien aikana Silja Linen laivoilla risteilevistä suuri osa on lapsiperheitä. Pelkästään yhden Helsinki-Tukholma-risteilyn aikana ohjelmaa, esityksiä, shownumeroita ja aikataulutettua tekemistä on huimat 65 kappaletta!

– Silja Linen ja Tallinkin laivoilla matkustaa kesällä suuri määrä lapsiperheitä, mutta myös esimerkiksi pariskuntia, kaveriporukoita, reittimatkalaisia ja eri maista tulevia matkustajia, joita voi olla yhdellä risteilyllä jopa 70 eri maasta. Meidän viihdeosasto pyrkii tuottamaan monipuolista sisältöä jokaiselle matkustajalle. Joka vuosi keksitään jotain uutta, ja tänä vuonna se on ripaus taikuutta ja tiedettä, kertoo Tallink Siljan Head of Entertainment Kati Heiniö.

Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella nähdään esimerkiksi lähitaikuutta, johon voi törmätä yllättävissäkin paikoissa ympäri laivaa. Silja Symphonylla esiintyy maailmankuulussa Ringling Bros. -sirkuksessakin esiintynyt miniklovni Gabor Hrisafis. Laivoille valmistuu tänä kesänä ensimmäistä kertaa Harri Hylkeen laivaleikkipaikka laivan ulkokannelle. Lappsetin leikkilaivassa viihtyy perheen pienimmät, mutta se on niin vankkaa tekoa, että aikuisetkin ovat sinne tervetulleita leikkimään yhdessä lastensa kanssa ulkona raikkaassa meri-ilmassa.

Kaikkien laivojen kokousosastot muuttuvat tietysti lapsiperheiden keitaiksi kesän kiivaimpien kuukausien ajaksi. Pelkästään lapsiperheille suunnattua ohjelmaa on yhden Helsinki-Tukholma-risteilyn aikana yhteensä 45 eri vaihtoehtoa!

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessillä on juuri avattu täysin uusi lasten leikkipaikka Silja Land, perheen nuorisoa kiinnostaa varmasti iWall-peliseinä sekä laivan miehistön suunnittelema pakohuone. Kahdesti kuukaudessa laivan valtaa Lasten Festarit -risteily, joka on täynnä puuhaa lapsiperheille. Kesän aloittaa festarietkot, jonka starttaa Lomatube-risteily 5.6., Haloo Helsinki! valtaa laivan 6.6. ja Pikku G esiintyy 7.6.

Helsinki-Tallinna-reitin Europalla koetaan ensimmäistä kertaa Pop-up Heureka -liikkuva tiedeshow, joka kannustaa risteilijöitä aktiivisuuteen, ilmiöpohjaiseen pohdintaan sekä vuorovaikutukseen esiintyjän kanssa. Europan kokousosastot on myös vallattu lasten käyttöön ja lisäksi kahdesti kuukaudessa järjestetään Lasten Festarit -risteilyjä.

– Laivoilla liikkuvat hahmot ovat monelle lapsimatkustajalle yksi matkan kohokohdista. Silja Linen laivoilla oma maskottimme Harri Hylje ilahduttaa matkustajia risteilyn aikana ja mukana on tietysti myös Muumi ystävineen. Tallinkin Europalla Muumi pitää seuraa lapsiperheille 22-tunnin risteilyn aikana, Kati Heiniö kertoo.

Laivoilla on keskimäärin 10 erilaista ravintolaa, kahvilaa tai baaria; tarjontaa on pienestä purtavasta fine dining -kokemukseen. Laivojen ruokatarjontaa uusitaan sesongin mukaisesti muutamia kertoja vuodessa. Keväällä lähes kaikkien ravintoloiden menut on uusittu ja kesäkuussa laivojen buffet-ravintolan tuotteistus päivitetään täysin uudeksi.

– Ruokapuolelta nostaisin esiin keittiömestari ja Suomen Bocuse d’Or edustaja Ismo Sipeläisen suunnitteleman Menu Nordicin, josta on ensimmäistä kertaa myös vegaaniversio sekä oma versio lapsille. Kannattaa myös testata italialaisen ravintola Tavolàtan Menu italiano, jonka on suunnitellut keittiömestari Valter Gaiaudi, vinkkaa ravintolapalveluiden tuotepäällikkö Emmi Kokko.