Savolaisolut valtaa Berliinin oluthanat

Kiinnostus pohjoisiin pienpanimoiden oluisiin on kasvanut jo trendin mittoihin Saksassa. Pohjoinen sijainti ja arktisuus ovat oluissa entistä kysytympiä ominaisuuksia jopa vanhassa olutmaassa. Tästä todisteena savonlinnalainen Mustan virran panimo pääsee valtaamaan Hopfenreich Craft Beer Bar Berlinin oluthanat torstaina 28.11.

Oluttapahtuma Tap take over on jatkoa tammikuussa alkaneelle monipuoliselle ruoka- ja juoma-alan yhteistyölle eteläsavolaisten tuottajien ja saksalaisten yhteistyökumppanien välillä. Tapahtuman puuhamiehenä Berliinissä on jo 10 vuotta Saksassa asunut Oskari Lampisjärvi, jolle pienet suomalaisoluet ovat, eivät vain maku-, vaan myös sydämen asia.

Jatkoa eteläsavolaispanimoiden olutvalloitukselle Berliinissä seuraa jälleen myös tammikuussa, kun eteläsavolaiset oluet ja snapsit esittäytyvät Berliinissä messuilla omassa baarissaan, missä Mustan virran panimon ja Nilkon oluiden lisäksi tarjotaan 400 000 messuvieraalle myös Ollinmäen viinitilan snapseja.

-Saksa on olutmaa hyvässä ja pahassa. Mallasjuomien tuotanto osataan maassa jo erinomaisesti, mutta varsinkin erityisemmille tuontioluille on tilausta. Puhtaat ja luonnolliset raaka-aineet ovat suomalaisten pienpanimoiden valtti, jolla kiinnittää laatutietoisten saksalaisten huomio. Ollinmäen viinitilan kotimaisista marjoista valmistetut snapsit ja liköörit täydentävät hienosti Saimaan alueen monipuolista juomatarjontaa., Lampisjärvi toteaa Etelä-Savon valikoimaa pohtiessaan.

Savonlinnalainen Mustan Virran Panimo on osallistumassa Grüne Woche -messuille jo toistamiseen. Tänä vuonna panimon oluet kävivät niin hyvin kaupaksi, että niitä täytyi tuoda lisää lentorahdilla Saksaan messujen puolivälissä.

Mäntyharjulainen panimo Nilkkoon ensimmäistä kertaa mukana.

-Osallistuminen näin suureen tapahtumaan on näin pienelle panimolle todellinen voimainkoetus, mutta odotamme kokemuksia, joiden avulla voimme tehdä todella uudenaikaisia juttuja, kertoo odotuksistaan Iiro Heikkilä Nilkko Brewingista.

Tap take over -tapahtuman muita valmistajia Berliinissä ovat Lumi Brewing Company, HIISI ja Ruosniemen panimo Suomesta.