Saksa pääsiäisenä suomalaisten ykköskohde

Kun katsotaan ebookers.fi-sivuston kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia pääsiäisviikoille (15.-28.4.), Saksa ja sen pääkaupunki Berliini osoittautuu suomalaisten ykkösvalinnaksi.

Hyvänä kakkosena tulee Iso-Britannia, jossa pääkaupungin Lontoon imu on Saksan tavoin lähes totaalinen. Kolmanneksi suosituimmassa pääsiäiskohteessa Puolassa sen sijaan on jo enemmän hajontaa: matkustajia vetävät Gdansk, Varsova ja Krakova.

-Saksa, Iso-Britannia ja Puola ovat suosittuja kohteita suomalaisille ympäri vuoden, mutta vaikuttaisi siltä, että Saksan pääsiäisperinteet houkuttelevat nyt erityisesti, sanoo Claudia Parker, ebookersin viestintäpäällikkö.

-Pääsiäiskokot, koristellut puut ja koko perheen voimin suoritettu pääsiäismunan metsästys tuovat Saksan pääsiäiseen erityistä tunnelmaa, Parker jatkaa.

Italiaan riittää menijöitä pohjoisesta etelään: Roomaan, Milanoon, Firenzeen ja Sisiliaan. Italia on suomalaisten neljänneksi suosituin kohde pääsiäisen aikaan. Varman auringon kohteista Italiaa seuraa Espanja kahdeksannella sijalla ja Portugali kymmenenneksi suosituimpana pääsiäiskohteena. Väliin mahtuvat Tšekki, Hollanti ja Latvia.

Pääsiäisen suosituimmat matkakohteet, ebookers*

1. Saksa
2. Iso-Britannia
3. Puola
4. Italia
5. Tšekki
6. Hollanti
7. Ranska
8. Espanja
9. Latvia
10. Portugali

*Lähde: Hotelli- ja lentovaraukset ebookers.fi-sivustolta pääsiäisviikoille (matka-ajankohdalle 15.-28.4.2019).