Ryanair lentää Lappeenrannasta Berliiniin kesäkaudella

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa lennot Lappeenrannasta Pohjois-Saksassa sijaitsevaan Berliiniin kesäkaudella 2019. Berliini on uusi kohde Lappeenrannasta, ja sinne lennetään nykyisten Milanon Bergamon, Ateenan ja Thessalonikin reittien lisäksi, tiedottaa Lappeenrannan lentoasema

Lennot kaikkiin neljään kohteeseen alkavat huhtikuussa (2019): Milanoon Bergamon kentälle lennetään keskiviikkoisin ja lauantaisin, Ateenaan keskiviikkoisin, Thessalonikiin torstaisin ja Berliiniin Schönefeldin kentälle maanantaisin ja perjantaisin. Ryanairin Lappeenrannasta tarjoama kokonaispaikkamäärä kasvaa yli 100 prosenttia kesäkauteen 2018 verrattuna.

Saksan suurimman kaupungin ja pääkaupungin Berliinin alueella asuu 3,7 miljoonaa asukasta. Berliinillä on ainutlaatuinen historia, ja kaupunki tarjoaa paljon monipuolista nähtävää sekä koettavaa matkailijalle. Berliini on myös yksi dynaamisimmista talousalueista Euroopassa.
Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että Lappeenranta–Berliini-yhteys on ollut toivotuin uusi reitti Lappeenrannalle.

− Tämä on iso askel eteenpäin ja laajentaa edelleen erinomaista yhteistyötämme Ryanairin kanssa. Lappeenranta–Berliini-reitti on ollut tärkein toivomamme uusi reitti, ja on todella hienoa, että se nyt lähtee lentoon. Ryanairin lyömättömän edulliset hinnat tarjoavat houkuttelevan mahdollisuuden Saksasta saapuville matkustajille päästä nauttimaan kauniista Järvi-Suomesta. Saimaan upea vesistö, Järvi-Suomen helmi, alkaa parin kilometrin päästä Lappeenrannan Lentoasemalta, joten loman aloittaminen vaivattomasti ilman ruuhkia ei voisi olla tämän helpompaa, Joro arvioi.

Lappeenrannan Lentoaseman ainutlaatuinen sijainti lähellä Pietaria ja Suomen hienoimman järvialueen sydämessä mahdollistaa merkittää kasvua tulevaisuudessa.

− Jatkamme kasvua edistävien ja asiakaspalvelua parantavien kentän palvelujen sekä helppojen kulkuyhteyksien kehittämistä edelleen. Matkustajat ovat löytäneet Lappeenrannan helppona ja edullisena väylänä Suomeen sekä Pietarin upeaan metropoliin, joka sijaitsee vain kahden tunnin päässä Lappeenrannasta, Eija Joro jatkaa.

Ryanairin Skandinavian ja Baltian myynnin ja markkinoinnin johtaja Chris Lundshøj on tyytyväinen, että Lappeenrannan reittivaihtoehtoja pystytään tulevalla kesäkaudella entisestään lisäämään.

− Olemme iloisia voidessamme avata jälleen uuden reitin Lappeenrannasta Berliiniin Schönefeldin kentälle osana kesäkauden 2019 lentotarjontaamme. Kesäkaudella tulemme nyt operoimaan Lappeenrannasta neljään kohteeseen yhteensä kuusi viikkovuoroa. Lennämme Berliiniin Schönefeldin kentälle kaksi kertaa viikossa, Milanoon Bergamon kentälle kaksi kertaa viikossa, Ateenaan kerran viikossa ja Thessalonikiin kerran viikossa., Lundshøj kertoo. Kaikki lennot alkavat huhtikuussa 2019.