Rantaloma päihittää hiihtoloman?

Lähes joka kolmas lähtee rannoille – joka kymmenes hiihtomatkalle

Lento- ja hotellihakukone momondo.fi:n teettämästä kansainvälisestä matkailututkimuksesta selviää, että neljänneksi suosituin lomatyyppi tänä vuonna suomalaisten keskuudessa on rantaloma, ja hiihtolomalle meneminen on huomattavasti vähemmän suosittua.

32 prosenttia tutkimuksen kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo lähtevänsä tänä vuonna rantalomalle. Vain 10 prosenttia vastaajista suunnittelee lähtevänsä hiihtolomalle. Tämä viittaa siihen, että suomalaiset kaipaavat lämpimään täällä, missä kylmä ja pimeä jakso kestää pitkään, ja vaikka hiihtäminen sopiikin talveen, hiihtolomalle lähteminen ei ole niin suosittua kuin voisi kuvitella. Tätä ajatellen momondo valitsi viisi lämmintä ja ei kaikkein tyypillisintä talvilomakohdetta.

-Matkakohteet, jotka ovat paljon esillä ja joissa myös ystävät käyvät, tuntuvat monille usein varmoilta valinnoilta lomamatkaa ajatellen. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla myös aivan uusia ja vähän vähemmän tavallisia kohteita. Koska turisteja ei ole aivan niin paljon kuin suosituimmissa paikoissa, voi niissä päästä paremmin kokemaan myös paikallistunnelmaa. Myös matkakulujen osalta voi tulla säästöä, kertoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.

TIETOA TUTKIMUKSESTA

Lento- ja hotellihakukone momondo toteutti kansainvälisen matkailututkimuksen sähköisenä kyselynä Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 3.–10.1.2019, ja siihen osallistui 1011 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. Kysely on maantieteellisesti sekä ikä- ja sukupuolijakaumaltaan väestöedustava. Suomen lisäksi kysely toteutettiin 21 muussa maassa: Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Alankomaissa, Puolassa, Italiassa, Portugalissa, Espanjassa, Romaniassa, Venäjällä, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Argentiinassa, Chilessä, Kolumbiassa, Brasiliassa ja Australiassa.