Rahtilaivaromantiikka kiinnostaa nyt kulttuurinälkäisiä

Matka Saksaan ei välttämättä ole yhtä kuin tuntikausien istumista autossa. Suomen ainoa Ropax-rahtilaivaristeilyjen järjestäjä Kristina Cruises tarjoaa nyt entistä laajemman valikoiman Ropax-risteilyjä kuin koskaan aikaisemmin ja samalla uudistaa suosittua lomapakettia. Yhtiö yhdistää rahtilaivaromantiikkaan monipuolisen ohjelman ja omaleimaiset retkikohteet. Kristina Cruises teetti lokakuussa asiakkailleen kyselyn Ropax-risteilyistä. Vastaajien mielestä ehdottomasti mukavinta Ropax-risteilyllä ovat retket kohteissa. Tärkeää ovat myös matkustajarahtilaivojen notkuvat buffet-pöydät…

Kristina Cruisesin Ropax-risteilyt suuntaavat Pohjois-Saksaan, jossa kohteina ovat muun muassa Berliini, Schwerin ja Ludvigslust. Lisäksi tarjolla on Hansaristeilyjä Hampuriin ja Lyypekkiin. Risteilykaudella 2018 huhtikuulta lokakuulle Kristina Cruises tarjoaa Ropax-risteilyjä viikoittain.
Ropax-laiva on kansainvälinen nimitys matkustajarahtilaivoille, joissa matkustajille on mukavat tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia yleensä perävaunuissa ja rekkoina. Matkapakettiin sisältyvät opastetut retket kohteissa ja Pohjois-Saksan kierroksella myös majoitukset hotelleissa.

– Ropax-risteily Saksaan on ohjelmallinen risteilyloma – mainio vaihtoehto esimerkiksi Ruotsiin tai Viroon suuntaaville laivamatkoille. Järjestämme Ropax-risteilyt Finnlinesin STAR-luokan tasokkailla matkustajarahtilaivoilla. Risteilyillä kokee uutta sekä laivalla että maissa, eikä aika taatusti tule pitkäksi, Kristina Cruisesin toimitusjohtaja, merikapteeni Mikko Partanen lupaa.

Kristina Cruises on järjestänyt Ropax-risteilyjä vuodesta 2014 lähtien. Jo tuhannet suomalaiset ovat ihastuneet rahtilaivojen romantiikkaan, joka avaa matkailijalle Saksasta uusia näkymiä.

Rahtilaivalla voi syödä hyvin
Kristina Cruises teetti lokakuussa asiakkailleen kyselyn Ropax-risteilyistä. Selkeä enemmistö vastaajista oli käynyt Ropax-risteilyllä kerran, ja moni useammankin kerran, mutta mukana oli myös vastaajia, joille Ropax oli vielä tuntematon lomailumuoto. Vastaajien mielestä ehdottomasti mukavinta Ropax-risteilyllä ovat retket satamakohteissa. Näin vastasi yli puolet kyselyn vastaajista.

– Asiakkaidemme mielestä tärkeässä roolissa Ropax-risteilyllä on myös laivan ruokatarjonta. Rahtilaivalla ei siis nälkä yllätä! Lisäksi hyvin tärkeää tai tärkeää on suomalainen matkanjohtaja. Tämä ei tullut meille yllätyksenä, sillä Kristina-matkanjohtajan rooli nousee säännöllisesti esille niin asiakaskyselyissä kuin spontaanissa palautteessa, Partanen jatkaa.

Kyselyn perusteella Berliini on ylivoimainen suosikki Ropax-risteilyjen käyntikohteista. Lähes puolet vastaajista valitsi sen suosikikseen. Hyvä kakkonen on Hampuri ja myös pienille kaupungeille kuten Schwerin ja Wismar löytyy kannattajakuntaa.
Kyselyn vastasi lokakuussa 658 Kristina Cruisesin asiakasta. Enemmistö vastaajista asuu Uudellamaalla.