Pyhätunturi palkittiin yrittäjäpalkinnolla

Kuva: Jani Kärppä

Lapin yrittäjien alueellinen yrittäjäpalkinto 2019 myönnettiin Pyhätunturi Oy:lle lauantaina 28. syyskuuta Rovaniemellä. Palkinnon perusteena on liiketoiminnan kehittäminen ympäröivän luonnon ja kestävän kehityksen ehdolla sekä yrityksen positiivinen vaikutus koko alueen elinvoimaisuuteen.

Lapin Vuoden yritys 2019 -palkinnon voittajan valitsi Lapin Yrittäjät ry:n johtoryhmä. Raadin vakuutti Pyhätunturi Oy:n määrätietoinen liiketoiminnan kehittäminen ja rohkea investointiohjelma, joka on edesauttanut koko alueen kehittymistä. Pyhätunturi Oy on Pyhän ja koko Pelkosenniemen kunnan merkittävin työllistäjä ja sillä on pienessä kunnassa poikkeuksellisen suuri merkitys myös pienempien yritysten liiketoiminnan kehittymisessä. Myös Pyhätunturin ympäristöarvot saivat raadilta kiitosta.

Pyhätunturi Oy on perustettu vuonna 1964, ja vuodesta 1987 se on ollut Ahon perheen omistuksessa. Yrityksen toimitusjohtaja Ville Aho on toiminut pestissään kuusi vuotta, mutta työskennellyt yrityksessä jo parikymmentä vuotta.

– Palkinto on meille tärkeä tunnustus yhteisesti tekemästämme työstä Pyhän kehityksen eteen. Kiitos kuuluu koko henkilöstölle, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä ja uskonut vaikeinakin vuosina Pyhän nousuun. Meillä on upea yhteistyö myös alueen yrittäjien kanssa. Olemme selkeä veturiyritys alueella, mutta emme olisi pystyneet kehittämään Pyhää tällaiseksi yksin, vaan yhteistyöllä, Ville Aho iloitsee.

Pyhätunturin strateginen tavoite on olla Lapin nopeimmin kasvava hiihtokeskus. Ainutlaatuinen tunturiluonto on Pyhätunturin toiminnan arvokkain perusta ja kasvu perustuu vastuulliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan. Ympäristövastuullisia toimintoja on aktiivisesti kehitetty vuodesta 2008, ja sen myötä Pyhätunturi Oy on onnistunut muun muassa vähentämään hiihtokeskus- ja majoitustoiminnasta aiheutuvia päästöjä yli 80 % siirtymällä vihreään sähköön ja biokaukolämpöön. Pyhästä tuli Pohjoismaiden ensimmäinen hiilineutraali hiihtokeskus, kun se aloitti kompensoimaan jäljelle jäävän, fossiilisista polttoaineista syntyvän hiilijalanjälkensä vuonna 2011.

Rinnealueiden uudistuksia

Pyhätunturin viime vuosien konkreettisin kasvu näkyy uusina petipaikkoina. Hotelli Pyhätunturin läheisyyteen on noussut kahden viime vuoden aikana viisi Pyhälinnaa, joissa on yhteensä 50 Ski-Inn-huoneistoa ja 250 petipaikkaa. Uusimmat valmistuvat joulusesonkiin.

Pyhätunturia kehitetään myös rinnealueiden uudistuksilla sekä uusilla elämyksillä, jotka palvelevat myös hiihtokeskuksen ei-laskettelevia asiakkaita. Uusimmat kehityskohteet ovat olleet Perherinteiden alue sekä Pyhän huippu, josta on muotoiltu monipuolinen Feel the Peak -elämysalue jalankulkijoille. Pyhä tunnetaan myös erinomaisista vapaalaskumahdollisuuksista, ja vapaalasku-teemalla on luotu useita tapahtumia ja hiihtokoulun tuotteita, jotka sopivat sekä lajiin tutustujille että kokeneemmille harrastajille.

Tutustu pyha.fi