Punaisille laivoille ripaus Ranskaa tuojana Vuoden Kokki

Grande Cuisine -teemamenu tarjoillaan punaisilla laivoilla.

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä ovat luoneet Viking Linelle menun, jonka keskiössä on modernilla twistillä tulkittu ranskalainen keittiö. Kevään Grande Cuisine -teemamenun ranskalaisia klassikoita on tuotu tähän päivään tekemällä annoksista kevyempiä ja käyttämällä vastuullisesti ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan 7.3.–31.5.2019 Helsinki–Tukholma- ja Turku–Tukholma-reiteillä.

Viking Line käynnisti syksyllä 2018 yhteistyön Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääyhteistyökumppanina nostaakseen esiin keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan työtä ja ammattitaitoa. Viking Linella työskentelee 220 kokkia ja yli 300 tarjoilijaa, ja ruoka- ja ravintolaelämykset ovat tärkeä osa risteilyelämystä. Arvostetut kilpailut ovat jo vuosien ajan nostaneet hienosti esiin alan nuoria osaajia.

Osana pääyhteistyökumppanuutta Vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä suunnittelivat Viking Linelle kevääksi ranskalaisen Grande Cuisine -teemamenun. Menu haluttiin toteuttaa alkuperäisiä klassikkoja keveämmin ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita hyödyntäen. Menun myötä maistelemaan pääsee niin rapucocktailia, sipulikeittoa ahvenanmaalaisen juuston kanssa tarjoiltuna kuin peuralla ja sienimaustevoilla tyyliteltyä Tournedos Rossiniakin. Grande Cuisine -jälkiruoaksi Tanner ja Sipilä ovat valinneet raparperin kanssa tarjoiltavan Mille Feuille -leivonnaisen. Menuta täydentävät parivaljakon valitsemat, klassisen tyylikkäät vanhan maailman viinit.

– Olen erittäin iloinen yhteistyöstämme Vuoden Kokin ja Tarjoilijan Kalle Tannerin ja Noora Sipilän kanssa. Kallella ja Nooralla on vahvan ammattitaidon lisäksi fantastinen tapa tarttua töihin, ja kykyä mukauttaa suunnittelunsa laivaolosuhteisiin. Heidän suunnittelemansa erikoismenu on varsinainen klassikko, jonka inspiraationa ovat perinteiset, tähän päivään siivitetyt maut. Monet matkustajistamme ovat varmasti maistelleet näitä ranskalaisen keittiön klassikkoja aiemmin, ja odotan innolla, että he pääsevät vertailemaan makumuistojaan näihin modernisoituihin versioihin, sanoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.

Kevään Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan Punaisilla laivoilla 7.3.–31.5.2019 reiteillä Helsinki–Tukholma ja Turku–Tukholma.