Nuoret kiinalaiset kuluttavat matkailuun yhä enemmän

Kiinalaiset matkustavat ahkerasti ja yhä useammin myös Suomeen.

Hotels.comin® vastikään tekemä tutkimus on paljastanut, että vuoden 1990 jälkeen syntyneet kiinalaiset y-sukupolven edustajat toimivat kansainvälisen matkailun edelläkävijöinä. Nuorten kiinalaisten matkailuun kuluttama rahasumma kasvoi viime vuonna huikeat 80%, ja he saavat matkoihinsa vaikutteita erityisesti sosiaalisesta mediasta. Tämän omalaatuisen sukupolven matkasuunnitelmiin sisältyykin uudenlaisia elämyksiä, huipputeknologialla varustettuja majoitusvaihtoehtoja, eksoottisia makuja sekä epätavanomaisia matkailunähtävyyksiä.

Elokuvat ja televisio (62%) innoittavat nykyään kaikkein eniten kansainvälistä popkulttuuria ihailevan kiinalaisen y-sukupolven matkoja. Niiden ansiosta nuoret kiinalaiset ovat suunnanneet aasialaisten matkakohteiden sijaan kauemmas maailmalle hakemaan uusia kokemuksia.

Matkakokemusten jakaminen ja selfieiden esitteleminen olivat erittäin suuri osa kiinalaisen y-sukupolven matkailukokemusta vuonna 2017: 63% y-sukupolven edustajista poseerasi kännykkäkameran edessä kerätäkseen tykkäyksiä ja rakentaakseen sosiaalista brändiään. Kun kiinalaisen y-sukupolven edustajilta kysyttiin, miksi korkealuokkainen teknologia oli matkailussa niin tärkeää, 15% vastasi arvostavansa asioita, jotka parantaisivat heidän suosiotaan sosiaalisessa mediassa.

Nelson Allen, Hotels.comin Aasia-Tyynenmeren alueen General Manager, kommentoi seuraavasti: -Vaikka sosiaalisen median ja trendien vaikutus näkyykin eniten juuri y-sukupolvessa, tutkimuksen mukaan mikään sukupolvi ei pysty täysin vastustamaan sosiaalisen verkostoitumisen kiistatonta vetovoimaa.

-Kaikista kiinalaisista matkailijoista 52% tunsi sosiaalisen median uutisvirran houkutuksen. Kolmannes vanhemmasta sukupolvesta kertoi myös, että heidän matkailupäätöksensä ja -käytöksensä olivat saaneet vaikutteita heidän digitaalisessa maailmassa viihtyviltä lapsiltaan.

”Bileet ensin, suunnitella voi myöhemminkin”, toteaa tässä hetkessä elävä y-sukupolvi

Yli kolmannes kiinalaisista matkailijoista halusi matkan aikana päästää estoistaan irti. Heitä vetivätkin puoleensa sellaiset ylenpalttisesta biletyskulttuuristaan tunnetut kaupungit kuten Macao, Bangkok, Amsterdam ja Las Vegas. Toisaalta kansainvälisten festivaalien perässä kulkevat spontaanit ja matkustamiseen tottuneet y-sukupolven edustajat johtavat sesongin ulkopuolisen matkailun uutta aaltoa, jossa matkoja suunnitellaan vähemmän kuin aiemmin. Kukkaseppele päähän, hileet poskille ja menoksi!

Kiinalainen y-sukupolvi etsii nykyään myös selkäpiitä karmivia ja kylmää hikeä nostattavia matkailukokemuksia. Lähes puolet sukupolven edustajista kertoo, että he haluaisivat vierailla Turkmenistanin Helvetin ovella, ja yli kolmannes halusi tutkia Pariisin katakombeja. #karmaisevaa!

Vaikka kiinalaiset y-sukupolven edustajat ovatkin kiinnostuneet kaikesta puistattavasta, heidän matkailuun liittyvät pelkonsa ovat saaneet vaikutteita vanhasta taikauskosta, jopa enemmän kuin vanhempien sukupolvien. Y-sukupolvesta 40% ei halua peiliä sängyn vastapäiseen seinään, kun taas heidän vanhemmistaan vastaava osuus on 35%. Y-sukupolven edustajat eivät halua myöskään yöpyä käytävän päässä (41% vs. 35%) eivätkä 4. tai 7. kerroksessa (20% vs. 12%).

Paikallista, kiitos!

Uudenlaisia matkakokemuksia etsivät kiinalaiset matkailijat haluavat myös yöpymisen olevan ainutlaatuista. Epätavallisessa majoitusvaihtoehdossa yöpyminen oli tärkeää yli puolelle matkailijoista, jotka valitsivat mieluummin erikoislaatuisen ja itsenäisen paikallisen hotellin (55%) kuin korkean tähtiluokituksen saaneen hotellin. Matkailijoista 33% varasi boutique-hotellin, 23% luontoystävällisen hotellin ja 21% huipputeknologialla varustetun hotellin.

Kiinalaiset matkailijat janoavat paikallisia kokemuksia, ja sen voi nähdä myös heidän kulutustottumuksissaan – he kuluttavat matkakassansa maistelemalla eksoottisia paikallisia ruokia (69%) ja koluamalla katuja etsien aitoja paikallisia tuotteita (43%) luksustuotteiden (38 %) sijaan.

Kiinalaiselle y-sukupolvelle myös digitaalinen matkakokemus on tärkeä. Nämä jatkuvasti menossa olevat nuoret arvostavat toimivia yhteyksiä ja tehokkuutta. Yhteisölliset työtilat (39%), äänikomennolla toimiva teknologia (38%), virtuaalitodellisuuden avulla tehtävät varaukset (38%), robottiasiakaspalvelijat (32%), kännykällä avattavat hotellihuoneet (31%) ja sosiaalisen median päivittämiseen tarkoitetut aulat (26%) ovat kaikki lisäominaisuuksia, joita nuoret kiinalaismatkailijat toivovat majoitukseltaan.

Nautiskelijoiden vinkit hotellinpitäjille

Vaikka kiinalaiset matkailijat hankkivatkin ahkerasti leimoja passiinsa kaikkialta maailmasta, tuntevat he olonsa edelleen kaikkein mukavimmaksi Aasiassa. Kun heitä pyydettiin luokittelemaan 10 vieraanvaraisinta maata, niistä kuusi sijaitsi Aasiassa. Listan kärkeen sijoittui Japani.

Aina on kuitenkin varaa parantaa! Kiinalaiset matkailijat toivoivat erityisesti, että he voisivat nykyistä useammin skannata QR-koodeja WeChatin avulla tai tehdä maksuja kännykällä. Kolmannes matkailijoista oli puolestaan sitä mieltä, että varausmenetelmät kaipaavat päivittämistä. Sen lisäksi toivottiin paremmin järjestettyjä paikallisia kuljetuksia sekä mandariinikiinaa puhuvia oppaita ja hotellityöntekijöitä.

Johan Svanstrom, Hotels.comin toimitusjohtaja, kommentoi seuraavasti: -Jokainen maailmanmatkaaja haluaa tuntea olonsa tervetulleeksi uudessa maassa – ei ole mikään salaisuus, että me kaikki kaipaamme yhteyttä muihin ihmisiin, varsinkin uudessa ympäristössä. CITM-raportin ansiosta tiedämme, että kiinalaiset matkailijat tuntevat olonsa mukavimmiksi ja tervetulleimmiksi sellaisissa matkakohteissa, joissa myyjät puhuvat mandariinikiinaa, jotka hyväksyvät kiinalaisen mobiililompakon ja joiden kylttejä he ymmärtävät.

-Majoituksen tarjoajat voivat kaikin mokomin innostua tästä uudenlaisia kokemuksia etsivien ja energisten kiinalaisten matkailijoiden uudesta aallosta. Heidän kannattaa hyödyntää tätä tuottoisaa markkina-aluetta tyydyttämällä näiden aina yhtä uteliaiden kiinalaismatkailijoiden matkailuhaluja. Kiinalaisen matkailijan tulevaisuus on vapaa ja täynnä hauskanpitoa, ja Hotels.com on innoissaan saadessaan ottaa siihen osaa!

Kiinalaisten matkailijoiden 10 suosituinta kohdetta viimeisten 12 kuukauden aikana

 

1. Japani

2. Hongkong

3. Yhdysvallat

4. Ranska

5. Australia

6. Macao

7. Korea

8.Thaimaa

9. Singapore

10. Saksa

Suomi on kiinalaisten matkailijoiden 8:nneksi suosituin matkakohde Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella ja 23:nneksi suosituin koko maailmassa.

Suomeen saapuneet kiinalaiset matkailijat vierailivat useimmiten Helsingissä (58%), Espoossa (29%) ja Lapissa (29%)