Norwegianin yksikkötuotot paranivat toukokuussa

Boeing 787 Dreamliner. Kuva: Jørgen Syversen

Norwegian kuljetti lähes 3,4 miljoonaa matkustajaa toukokuussa. Yhtiön lentojen täsmällisyys parani jo yhdeksäntenä peräkkäisenä kuukautena.

Kaikkiaan 3 362 413 matkustajaa valitsi lentoyhtiökseen Norwegianin toukokuussa, 59 047 vähemmän kuin samana kuukautena vuotta aiemmin. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi neljä prosenttia samalla kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi neljä prosenttia. Käyttöaste oli 86,1 prosenttia, laskua 0,4 prosenttiyksikköä.

– 18 Boeing 737 MAX -lentokonetta on maadoitettuna ja kuljetimme toukokuussa vähemmän matkustajia kuin samana kuukautena viime vuonna. Asiakkaamme matkustivat kuitenkin pidempiä matkoja ja näemme sen korkeampina yksikkötuottoina. Merkittävän laajentumis- ja investointiajanjakson jälkeen luvut osoittavat, että kasvumme hidastuu. Strategiamme mukaisesti siirrymme kasvusta kannattavuuteen. On myös ilo nähdä, että täsmällisyytemme paranee edelleen, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi toukokuussa 99,3 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan, joista 81 prosenttia (nousua 3,7 prosenttiyksikköä) lähti ajallaan.

Yhtiö vastaanotti yhden Boeing 787-9 Dreamlinerin toukokuussa.

Lisätietoja liitteenä olevasta liikennetietoraportista.

 

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.