Norwegianin positiivinen kehitys jatkui kesäkuussa

Norwegianin positiivinen kehitys jatkui kesäkuussa.Yhtiön liikennelukuihin vaikuttivat edelleen matkustusrajoitukset ja alhainen kysyntä. Samaan aikaan kysyntä on selvästi lisääntynyt rokotusten yleistyessä sekä matkustusrajoitusten ja karanteenivaatimusten keventämisen myötä. Heinäkuun aikana lentokoneiden ja kohteiden määrä kasvaa vähitellen.

Kesäkuussa 225 509 asiakasta valitsi lentoyhtiökseen Norwegianin, mikä on noin kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kapasiteetti (ASK) on kasvanut 182 prosentilla ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 102 prosentilla kesäkuuhun 2020 verrattuna. Kesäkuun matkustamon käyttöaste oli 62,9 prosenttia, mikä on 25 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

– Yhteiskunnan jatkuvan uudelleen avautumisen myötä kysyntä on kasvanut viikosta toiseen. Olemme lisänneet lentoja suosittuihin kohteisiin Euroopassa ja mukautamme reittiverkostoamme kysynnän mukaan kesän aikana, mutta myös syksyllä ja ensi talvena, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli käytössä 15 lentokonetta kesäkuussa ja Norwegian operoi 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoista, joista 94,1 prosenttia aikataulun mukaan.

Näin uutisoitiin vajaa kuukausi sitten.