Norwegianin matkustajamäärä plussalla huhtikuussa

Yli 3,1 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Kasvu oli kolme prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Pääsiäisen ajankohta vaikutti siihen, että huhtikuun luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia samaan ajankohtaan viime vuonna, mutta maaliskuu ja huhtikuu osoittavat yhdessä myönteisen kehityksen.

Kaikkiaan 3 137 608 matkustajaa valitsi huhtikuussa lentoyhtiökseen Norwegianin. Se on 88 359 matkustajaa enemmän kuin samana kuukautena viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli 86,1 prosenttia, nousua 3,1 prosenttiyksikköä.

Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa aina kyseisen kuukauden lukuihin positiivisesti. Tänä vuonna pääsiäinen oli huhtikuussa, mikä merkitsee, että yksikkötuotto (RASK) on tänä vuonna viime vuoteen verrattuna korkeampi. Tämän vuoden maaliskuun ja huhtikuun yhteenlasketut luvut osoittavat, että käyttöaste nousi 1,8 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna ja tuotto 6,9 prosenttia. Matkustajamäärä nousi neljä prosenttia ja ASK yhdeksän prosenttia. RASK kasvoi kahdeksan prosenttia. Lentäjälakko Skandinaviassa nosti kysyntää huhtikuun viimeisellä viikolla.

-Olen erittäin tyytyväinen, sanoo toimitusjohtaja

Norwegian lensi 98,9 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan huhtikuussa. Siitä huolimatta, että yhtiön Boeing 737 MAX -koneet ovat edelleen poissa käytöstä, on vaikutus matkustajiin ollut vähäinen. Yhtiö on muun muassa yhdistänyt lentoja ja tarjonnut vaihtoehtoisia lähtöjä niille matkustajille, joihin tilanne vaikuttaa. Huhtikuussa 83,4 prosenttia Norwegianin lennoista lähti aikataulussa.

– Olen erittäin tyytyväinen myönteiseen kehitykseen huhtikuussa sekä kahteen edelliseen kuukauteen yhdessä. Tämä koskee sekä matkustajamäärää, tuloja että täsmällisyyttä. Jatkamme työtämme kannattavuuden kasvattamiseksi samalla, kun tarjoamme matkustajillemme hyvää laatua edullisella hinnalla sekä ennen kaikkea toimialan uusimman ja ympäristöystävällisimmän lentolaivaston, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö vastaanotti huhtikuussa yhden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin.