Norwegianin kesän suosikkikohteet

Tututut kohteet kärjessä. Kuva: Norwegian

Kesälomien kynnyksellä Norwegian, joka on Pohjoismaiden suurin lentoyhtiö, listasi tämän kesälomakauden suosituimmat kohteet Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Kaikkiaan Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta 32 kohteeseen – näistä uusimpana Krakova Puolassa.

Norwegianin kymmenen suosituimman kohteen listan kärjessä komeilevat jälleen suomalaisten ympärivuotiset vankat suosikit Malaga, Alicante ja Lontoo.

– Kesälomalla monet haluavat rantalomalle. Se näkyy tänäkin vuonna kymmenen suosituimman kohteen listalla, sillä listalla on peräti seitsemän ihanteelliset puitteet aurinkoiselle rantalomailulle tarjoavaa kohdetta. Osa niistä tarjoaa mahdollisuuden myös yhdistetylle kaupunki- ja rantalomalle, kertoo Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Pelkän rannalla loikoilun lisäksi monet haluavat yhdistää lomaansa esimerkiksi kulttuuria ja ostoksia. Mahdollisuus ruokaelämyksiin on myös listan kärjessä, kun valitaan lomakohdetta. Norwegian on nyt lanseerannut myös uuden digitaalisen reittikartan, jossa kohteen voi valita lämpötilan mukaan. Toiset haluavat varmistaa, että kohteessa on tarpeeksi lämmintä ja toiset, ettei siellä ole liian kuumaa.

Kymmenen suosituimman kesäkohteen listalle on noussut viime vuodesta uusia suosikkeja. Uudet TOP10-listan kohteet ovat Hania Kreetalla ja Budapest Unkarissa.

– Monet haluavat kokea kesälomallaan myös enemmän kuin yhden kohteen. Edulliset yhdensuuntaisten lippujen hinnat ja kesäkaudella lisäämämme lähdöt useisiin suosittuihin kohteisiin mahdollistavat sen, että lomaan on mahdollista yhdistää useampi kohde ja paluu tapahtuu jostakin toisesta kohteesta kuin mihin on alun perin lennetty, kertoo Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Nähtävissä on myös se, että monet suosivat lyhyitä lomia ja lomamatkoja tehdään yhden sijasta useampia kesäloman aikana. Pitkät kesälomat mahdollistavatkin sen, että lomalla saatetaan piipahtaa jossakin kiinnostavassa kaupunkikohteessa ja toinen lomamatka vietetään rantakohteessa.

Norwegianin kymmenen suosituinta kohdetta kesäkaudella 2018 ovat:

1. Malaga
2. Alicante
3. Lontoo Gatwick
4. Rooma
5. Barcelona
6. Palma de Mallorca
7. Split
8. Nizza
9. Hania (Kreeta
10. Budapest