Norwegianilla vankka lentomatkojen kysyntä

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa ja 82,3 prosentin käyttöaste marraskuussa. Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu edelleen vankkana. Säännöllisyys oli ennätyskorkealla ja kaikista aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,9 prosenttia.

– Norwegian saavutti erittäin vahvan liikennemäärän kuukautena, jonka kausiluontoinen kysyntä on yleensä alhaisella tasolla. Olemme mukauttaneet kapasiteettiamme merkittävästi, jotta se vastaa talven kysynnän vaihtelua. Erityisen tyytyväisiä olemme vahvasta 82,3 prosentin käyttöasteesta, joka on kolme prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuoden marraskuussa. Lisäksi olemme saavuttaneet erinomaisen lentojen säännönmukaisuuden, kun lähes kaikista noin 10 000 lennostamme marraskuussa vain 12 piti peruuttaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli marraskuussa 1 348 111 matkustajaa, mikä on 2 prosenttia vähemmän kuin marraskuussa 2022. Kapasiteetin merkittävät vähennykset on tehty vastaamaan hiljaisempaa sesonkia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 004 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin samana ajankohtana viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 650 miljoonaa istuinkilometriä.

Marraskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 66 lentokonetta. Aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen säännönmukaisuus oli 99,9 prosenttia. Täsmällisyys pysyi korkealla ja 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta lähteneiden lentojen osuus oli 86,8 prosenttia.

Kysyntä jatkuu vahvana ja kesäohjelma on otettu hyvin vastaan

Norwegian julkisti hiljattain uusia reittejä kesäkaudelle 2024 ja mukana on 40 reittiä uusiin kohteisiin. Pohjoismaiset matkustajat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan kesäohjelman julkistuksen samoin kuin hiljattaisen myyntikampanjan.

– Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu vahvana. Monet asiakkaistamme hyödynsivät viimeisintä kampanjaamme tuleviin matkavarauksiinsa. Hiljattain julkistettu kesäohjelmamme on niin ikään otettu hyvin vastaan ja näemme, että matkustajat ovat alkaneet suunnitella jo lentojaan vuodelle 2024, mikä on varhaisemmassa vaiheessa kuin viime vuonna, sanoo Karlsen.

Vaikka joulun ja uudenvuoden aika on odotusten mukaisesti vilkasta matkustuskautta, Norwegian on hyvissä asemissa navigoimaan läpi hiljaisemman talvikaupankäynnin jakson. Kapasiteetin mukauttamisen lisäksi lentoyhtiö on suojautunut mukavasti houkuttelevilla lentopolttoaineiden hinnoilla tulevaan vuoteen.