Norwegian ylsi huimaan kasvuun huhtikuussa

Kuva: Norwegian

Norwegian ylsi 1,4 miljoonaa matkustajaan huhtikuussa. Se on noin 50 prosenttia enemmän kuin kuukautta aiemmin.

– 1,4 miljoonaa matkustajaa valitsi huhtikuussa Norwegianin lennot. Tämä on kaksi kertaa enemmän kuin kaksi kuukautta sitten ja olen iloinen, että lentomatkailu kasvaa edelleen. Olemme lisänneet kapasiteettiamme merkittävästi lyhyen ajan sisällä ja parantaneet samalla tuottoamme, kertoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Huhtikuun alussa Norwegian aloitti kesän liikenneohjelman ja tuotanto oli huhtikuussa 50 prosenttia suurempi kuin maaliskuussa. Uusien reittien avauksesta huolimatta käyttöaste pysyi korkeana. Vaikka kapasiteettiin liittyvät asiat useilla lentoasemilla ovat vaikuttaneet hieman täsmällisyyteen, Norwegian lensi yli 99 prosenttia kaikista aikataulun mukaisista lennoista. Kesän varaustilanne on erittäin hyvä ja liikematkustajien kiinnostus matkustaa Norwegianilla on kasvanut.

Norwegian ylsi 1 400 396 matkustajaan huhtikuussa, kun huhtikuussa 2021 matkustajia oli 50 431. Käyttöaste oli 78,7 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 242 miljoonaa istuinkilometriä ja todellinen myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 764 miljoonaa istuinkilometriä. Huhtikuussa Norwegianin laivastossa oli keskimäärin 60 lentokonetta ja yhtiö liikennöi 99,3 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 82,6 prosenttia.

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.