Norwegian valmistaa tuotteita vanhoista univormuista

Norwegian valmistaa uusi tuotteita vanhoista univormuista ja työllistää mmahanmuuttajia.

Norwegianin uusin hanke UNICEFin kanssa auttaa avun tarpeessa olevia lapsia, tarjoaa töitä maahanmuuttajanaisille ja vähentää yhtiön ilmastovaikutuksia. Yhtiö kierrättää vanhat univormut uuteen käyttöön siten, että tuhannet vaatekappaleet saavat uuden elämän. Se on tärkeä toimi taistelussa tekstiilijätettä vastaan.

Norwegian uusii vuonna 2020 univormujansa. Tämä on johtanut Still Travelling with Norwegian -pilottihankkeeseen yhdessä Norjan UNICEFin kanssa. Hankkeessa käytetyistä univormuista valmistetaan uusia, kestäviä tuotteita, joita myydään valikoiduilla Norwegianin lennoilla.

Ainutlaatuisia käsintehtyjä tuotteita

– Kun uusimme univormujamme, on tärkeää, että löydämme keinoja niiden kestävään uusiokäyttöön. Teemme yhteistyötä Norjassa toimivan sosiaalisen yrityksen, Sisters in Businessin kanssa. Se tarjoaa työtä maahanmuuttajanaisille paikallisessa tekstiilituotannossa, sanoo Norwegianin VP Product Manager Cecilie Nybø Carlsen.

Hanke käynnistyy kahdella tuotteella, tyylikkäällä ruudullisella kosmetiikkalaukulla ja kauniilla silkkilaukulla – molemmat ovat ainutlaatuisia ja käsintehtyjä tuotteita. Ne on valmistettu Norwegianin kaukolentojen univormuista. Kaikilla näistä tuotteista saaduilla tuotoilla tuetaan työtä, jota UNICEF tekee lasten hyväksi.

Tärkeää taistelussa tekstiilijätettä vastaan

– Jos hanke menestyy, voimme estää tuhansia vaatekappaleita joutumasta jätteeksi. Meillä kaikilla on vastuu löytää ratkaisuja, joilla minimoimme tekstiilien käytöstä aiheutuvat ympäristövaikutukset, sanoo Norwegainin Head of Sustainability Anders Fagernæs.

– Hankkeen avulla Norwegian, UNICEF ja Sisters in Business auttavat löytämään kestäviä ratkaisuja näihin ongelmiin. Kun matkustajat ostavat näitä tuotteita lennoilla, he voivat vaikuttaa myönteisesti ympäristöön, auttaa lapsia sekä myötävaikuttaa työpaikkojen syntyyn, Fagernæs jatkaa.

Tukee viittä YK:n kestävän kehityksen tavoitetta

– Tämä on todella kiinnostava hanke, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

– Kyllä, tämä tukee UNICEFin työtä eri puolilla maailmaa, mutta myös useita YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, kuten taistelua köyhyyttä vastaan, vastuullista kulutusta ja tuotantoa sekä tasa-arvoon, yhteistoimintaan ja ilmastonmuutokseen liittyvää työtä, hän jatkaa.

Sisters in Businessin perustaja Sandra Tollefsen kertoo, että pääsy mukaan tällaisiin hankkeisiin auttaa maahanmuuttajanaisia, jotka voivat tuntea olonsa näkymättömiksi ilman työtä. Nyt he voivat saada myönteisen roolin yhteiskunnassa.

– Se merkitsee muutosta näiden naisten elämässä ja heidän kunnioituksensa itseään ja perhettään kohtaan lisääntyy, kertoo Tollefsen.

– Heillä on täällä ystäviä, eivätkä he ole enää yksinäisiä. He tuntevat itsenäisyyttä. Tässä on kyse paljon, paljon enemmästä näille naisille kuin vain työstä, hän jatkaa.